Alexandru Cicâldău a debutat cu gol la Galatasaray, dar coechipierii lui s-au bătut pe teren. Ce a urmat apoi, în avionul de întoarcere

Andrei Cezar 17.08.2021, 15:47
Alexandru Cicâldău a debutat cu gol la Galatasaray, dar coechipierii lui s-au bătut pe teren. Ce a urmat apoi, în avionul de întoarcere

Alexandru Cicâldău a debutat cu gol la Galatasaray, în prima etapă din campionatul Turciei. Reușita românului a fost însă umbrită de un incident grav. Doi colegi de-ai săi s-au luat la bătaie în timpul meciului, iar unul dintre ei a fost eliminat de arbitru și riscă între 5 și 10 etape de suspendare.

Alexandru Cicâldău, debut cu gol la Galatasaray. De ce s-au luat la bătaie cei doi coechipieri ai săi

Jucătorul adus în această vară de turci de la Universitatea Craiova a fost titular în prima partidă disputată de Galatasaray în campionat, contra celor de la Giresunspor, și câștigată cu 2-0. Gruparea ”Cim Bom ” a deschis scorul în minutul 31 prin Mbaye Diagn. Același jucător trece pe lângă desprindere în minutul 40 după ce ratează o lovitură de la 11 metri.

În minutul 45, Husamettin Tut a faultat un adversar în careu și a primit cartonașul roșu. Penalty-ul a fost executat de Alexandru Cicâldău care nu a ezitat și l-a învins pe goalkeeperul celor de la Giresunspor.

În minutul 63 al partidei a avut loc un incident ăppe care îl vezi foarte rar pe un teren de fotbal. Doi coechipieri de la Galatasaray s-au luat la bătaie. Este vorba de Marcao și Kerem Aktürkoğlu. Marcao s-a supărat pe mai tânărul său coleg după acesta din urmă i-ar fi strgat ”taci din gură” în tipul jocului. A mers la el și l-a lovit cu capul în frunte, apoi l-a luat la palme. Conflictul putea degenera, însă marcatorii celor două goluri ale Galatei, Digne și Cicâldău, au intervenit și i-au despărțit.

După intervenția VAR, arbitrul i-a arătat cartonașul roșu lui Marcao, iar potrivit presei din Turcia, mijlocașul brazilian va primi o suspendare între 5 și 10 etape.

Cicâldău, lăudat de presa turcă prestație și curajul de a interveni între colegii scandalagii

Cotidianul turc Fotomac îi laudă pe Cicâldău și Digne pentru gestul lor de a interveni între cei doi colegi și îi atrage atenția antrenorului Fatih Terim că „trebuie să-și pună problema de ce doar un jucător ce se dorește a fi vândut și un debutant au intervenit prompt ca să-i despartă și nu mai mulți dintre fotbaliștii Galatei?!”

La întorcerea în Instanbul, „în avion toată lumea era afectată de conflictul petrecut în minutul 63 al partidei, când brazilianul Marcao l-a bătut pe Kerem Aktürkoğlu”, dezvăluie publicația Fotomac.

Când au coborât pe aeroport, Marcao nu a urcat în autocar cu coechipierii săi, ci a preferat să meargă separat cu o mașină.

Alex Cicâldău a jucat 83 de minute în primul să meci la Galatasaray. Mijlocașul român a fost schimbat de Fatih Terim pe finalul jocului cu Arda Turan.

6,5 milioane de euro a plătit Galatasaray pentru a-l transfera de la Universitatea Craiova pe Alexandru Cicâldău. Jucătorul român are un contract cu turcii pe 5 ani de zile și va încasa un salariu de un milion de euro pe sezon, de aproximativ 10 ori mai mult decât la Craiova.

Mijlocașul are o clauză de reziliere de 25 de milioane de euro, potrivit agentului său, Giovanni Becali.

Urmăriți Impact.ro și pe