EXCLUSIV

Alexandru Arșinel le dă replica lui Țociu și Palade. De ce nu au mai jucat cei doi la teatrul Constantin Tănase. ”La noi era foarte clar”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 20.10.2021, 18:06
Alexandru Arșinel le dă replica lui Țociu și Palade. De ce nu au mai jucat cei doi la teatrul Constantin Tănase. ”La noi era foarte clar”. EXCLUSIV

Romică Țociu a afirmat, recent, într-un interviu exclusiv pentru impact.ro, că o eventuală revenire alături de Cornel Palade la ”Constantin Tănase” e aproape imposibilă. ”Dragoste cu sila nu se poate!”, a afirmat vedeta celor de la Antena 1. De partea cealaltă, fostul manager, Alexandru Arșinel, vine cu o explicație pntru dispariția acestora de pe scena respectivei instituții.

”Era acoperită plaja de spectacole”

Alexandru Arșinel a declarat pentru impact.ro că dispariția cunoscuților actori Roică Țociu și Cornel Palade de pe scena teatrului ”Constantin Tănase” are legătură cu propria lor decizie, ci nu cu conducerea instituției.

”Nu am avut nimic împotriva lor. Cel puțin Țociu are o revenire foarte frumoasă și mă bucură perioada asta. Ei au făcut cerere, să se mute și să se angajeze la Ploiești, ei lucrau cu un impresar de acolo. Le-a fost mai ușor să se mute.

Nu i-am dat afară, au venit ei cu cerere de transfer. Ei au alergat, au avut spectacole, au jucat din plin, ca să nu zic că au avut șușe”, ne-a spus actorul.

Tot acesta a precizat că dacă cei doi și-ar fi dorit să revină, acest lucru s-ar fi și întâmplat.

”Dacă-și doreau cu tot dinadinsul jucau. Vedeți, noi eram geniali, dar nu ne-a vrut Arșinel…Se motivează fiecare aruncând anafora asupra unei personae, situații. Nu am timp să am ceva cu cineva. Distribuțiile nu le făceam eu. Mai ales că la noi era foarte clar, eu aveam spectacolul meu cu Stela la teatru. Se mai făceau și altele, Nae cu Vasile. Era acoperită plaja de spectacole, ei nu aveau timp din cauza spectacolelor pe care le aveau.

După revoluție, noi am fost cel puțin vreo zece ani în turnee în străinătate, apoi vreo zece ne-am luptat să refacem teatru. Nu am avut grija lor decât o singură dată..Să-și pună ei întrebarea când”, a adăugat Arșinel.

Alexandru Arșinel le dă replica lui Țociu și Palade
Romica Tociu si Cornel Palade

Ce spune Romică Țociu

La rându-i, Romică Țociu declara pentru impact.ro că e conștient că există diferențe de gândire și între cei ce conduc acum instituția teatrală și el și fostul său coleg de cuplete.

”Acest capitol e practic încheiat. Și pentru mine, și pentru prietenul meu, Cornel Palade. Nu ne mai întoarcem. Suntem la un alt nivel, și profesional, și financiar, față de ceea ce se întâmplă acum în teatrele românești. Chiar dacă ne-am dori acest lucru, și nu spun că nu ne-am dori în adâncul inimii noastre, nu ar fi posibil așa ceva. Și asta fiindcă dragoste cu sila nu se poate!

Știu că amândoi, și eu, și Cornel, ne-am dori să mai facem un spectacol acolo. Dar, deși au existat și ceva discuții pe tema asta, s-a dovedit până la urmă că există o discrepanță între ce vrem noi și ce se vrea de la noi, între așteptările lor și ale noastre. Nu e nimeni vinovat pentru asta, după mine, pur și simplu aceasta este situația și cred că trebuie să o acceptăm ca atare. Într-un fel m-am consolat cu ideea asta, deși în adâncul inimii mele știu că mi-ar plăcea să revin pe scena teatrului căruia i-am dăruit șase sau șapte ani din viața mea!”, precizează același Romică Țociu.

Urmăriți Impact.ro și pe