VIDEO EXCLUSIV

Alexandra Velniciuc, declarații inedite despre povestea de dragoste cu regizorul Șerban Puiu. „Cine mai știe cum a început? E mult de atunci”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 19.09.2022, 15:58

Alexandra Velniciuc și Șerban Puiu sunt împreună de mai bine de două decenii, atât la teatru – ea actriță, el – regizor, cât și acasă. Discreți cu viața personală, cei doi preferă să își trăiască povestea de iubire departe de luminile reflectoarelor. Zilele trecute, actrița a fost manechin pentru colecția designerului Cera Mihăilescu, dar partenerul de viață nu i-a fost alături. Nu a deranjat-o absența lui, fiecare respectând alegerile celuilalt și oferindu-i libertate deplină. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, Alexandra Velniciuc ne-a dezvăluit secretul longevității lor ca și cuplu.

Alexandra, de obicei te vedem pe scena Teatrului Elisabeta, iar acum într-o prezentare de modă. Ai mai cochetat cu modelling-ul?

Cred că s-a întâmplat de două ori în viață, dar era de mult. Nu, n-am cochetat niciodată cu modellingul, decât așa când prieteni m-au invitat să fiu pe podium alături de manechine profesioniste.

Atmosfera de aici îmi place foarte mult, pentru că, Slavă Domnului, nu suntem profesioniste, fiecare vine din mediul ei, din domeniul ei și asta și remarcam când am făcut așa o ușoară repetiție scurtă.

Ne-am dat seama cât de greu e ce fac manechinele profesioniste, cu totul altă lume! Și am înțeles că fiecare e cu meseria ei și nu, nu am să devin manechin, promit! Ce mi se pare extraordinar la ținutele astea este faptul că sunt comode, deși par planturoase și foarte arhitecturale, se poartă ușor.

Cine te-a susținut din public?

Nu am susținători din public, dar știu că întotdeauna când sunt în fața unui public, indiferent din ce oameni e constituit, întotdeauna mi-i fac parteneri.

Citește și Actrița celebră căreia regele Charles i-a făcut ochi dulci în tinerețe. A cucerit-o cu flori din grădina regală. „Aş fi putut fi prima prinţesă evreică”!

Alexandra Velniciuc si Serban Puiu
Alexandra Velniciuc si Serban Puiu

De ce nu l-am regăsit și pe Șerban Puiu în public?

Șerban nu suportă să vină la evenimente în general, e un tip care preferă să stea acasă și să mă întrebe doar cum a fost, asta în măsura în care își aduce aminte unde am fost și de ce voi veni machiată așa acasă.

Nu e genul, noi nu suntem oameni mondeni, ceea ce se poate vedea cu ochiul liber. Rar ne întâlnim la un eveniment, dar aici mi-a plăcut foarte mult să vin și atmosfera e foarte plăcută, locația e foarte frumoasă și ne-am simțit cu toții aici bine împreună.

Mă întorc la începuturile voastre. Ți-a fost teamă vreodată că atât tu, cât și Șerban, lucrați în același domeniu și dacă se termină lanțul de iubire vei avea de suferit sau poate nu veți mai putea lucra împreună?

Cred că atunci când o relație e sinceră și când se construiește sănătos, tipul acesta de gând parazitar nu apare niciodată. Adică nu am stat să mă gândesc dacă e bine să construiesc o relație cu Șerban că la un moment dat s-ar putea distruge. Astea sunt lucruri inevitabile, se poate întâmpla, dar se poate lucra în sensul în care doi oameni să meargă împreună prin viață o viață întreagă.

În copilăria mea au existat foarte multe modele  de genul acesta, în familia mea oamenii au rămas împreună timp de 50 și ceva de ani, adică reperul meu despre o relație este că evident intervin și bune și rele, dar oamenii trebuie să meargă împreună dacă simt că au de ce. Ne despărțim mult prea ușor după părerea mea și credem că suntem mult prea independenți și nu e atât de bine. E bine să ai un sprijin lângă tine.

Cum a început povestea de iubire? Cine a făcut primul pas? Lucrați împreună de foarte mulți ani.

Cine mai știe? Că a fost de mult. A fost o politică a pașilor mici, cred că fiecare a făcut câte un pas până când s-a întâmplat să ne dăm seama că așa trebuie mers înainte.

Dar nu ne-am dat seama de la început, pur și simplu lucrurile au venit de la sine. De asta și spun: simplu și normal, fără să ne gândim ce ar spune psihologul X, fără să ne gândim ce ar spune grupul de prieteni Y, nu, pur și simplu am mers împreună și am văzut că funcționăm și că ne e bine. Eu nu mă supăr că el nu e aici cu mine prezent la eveniment, el nu se supără că eu am plecat de acasă la eveniment.

Fiecare are libertatea lui?

Categoric. Este esențial ca doi parteneri să aibă libertate și să aibă o plajă largă unde să se poată manifesta mai ales într-o profesie publică așa cum e și a mea și a lui. E o formă de respect până la urmă.

Care a fost cel mai delicat moment din relația voastră și peste care ați reușit să treceți?

Nu am avut momente delicate, adică nu au fost praguri pe care a trebuit să le depășim, noi nu ne-am certat niciodată. Cred că a fost un moment când părinții lui Șerban au plecat dintre noi și a avut așa un moment când a realizat că nu mai are pe nimeni, mai ales că nu sunt foarte multe rude în jurul lui. Și cred că acela a fost un moment în care el cu el, probabil, că a avut o discuție și a realizat că da, îi pot fi sprijin.

Unde te vedem în toamna asta? În afară de spectacole de teatru, există și vreun proiect pe partea de film?

Deocamdată pe partea de film nu, deși mi-aș dori. Sunt la Teatrul Elisabeta acolo unde joc mult. Avem o premieră, va fi prima reprezentație pe 22 septembrie – “Fanteziile soțului meu aproape că m-au înnebunit!”

Sper ca titlul să vă placă și să veniți la teatru, joc la Teatrul Ion Creangă, acolo unde sunt angajată și unde joc cu mare plăcere pentru copii și este o mare bucurie și o mare provocare pentru un actor.

Dincolo de faptul că este un efort ca la 10 dimineața să fii cam cum sunt eu acum și să faci spectacole, pentru că publicul format din copii este mult mai neiertător, decât cel matur.

Acolo nu poți păcăli, acolo trebuie să fii! Mă vedeți și la Teatrul Stela Popescu, unde joc într-un spectacol în regia lui Dan Tudor. Și aștept propuneri. Cu cât am mai multe proiecte, cu atât îmi doresc mai mult să joc.

Citește și Motivul pentru care o cunoscută actriță din România nu a făcut copii. Iubitul ei a rupt tăcerea: „Ea suferă enorm că nu e părinte”!

Urmăriți Impact.ro și pe