Alertă la granița României cu Ucraina. Polițiștii români au recurs la armele din dotare, momentul care a dat alarma

Beatrice Dumitru 02.03.2023, 14:31
Alertă la granița României cu Ucraina. Polițiștii români au recurs la armele din dotare, momentul care a dat alarma

Au fost focuri de armă în Maramureș, la granița dintre România și Ucraina, miercuri seara. Polițiștii români au tras cu pistolul pentru a prinde un grup de patru persoane, insă doar una a fost reținută, iar celelalte au reușit să treacă în țara vecină.

Focuri de armă la granița dintre România și Ucraina

Autoritățile române de frontieră din Sighetu Marmaţiei au folosit armamentul din dotare, în apropierea râului Tisa. Acțiunea polițiștilor a avut loc miercuri, la ora 22:40, după ce au observat în zona localității Lunca patru persoane care transportau țigări de contrabandă.

În urma acțiunii polițiștilor, un cetățean ucrainean a fost reținut, în timp ce ceilalți trei au reușit să scape, după ce au sărit în apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin. Pe mal, polițiștii de frontieră au găsit câteva mii de pachete de țigări, în valoare totală de peste 70.200 de lei.

Alertă la granița României cu Ucraina. Polițiștii români au recurs la armele din dotare, momentul care a dat alarma
Tigările confiscate. Sursa foto: Poliția de Frontieră

„Poliţiştii de frontieră au observat pe direcția localității Lunca la Tisa, patru persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Întrucât cei în cauză au ignorat somaţiile verbale, în vederea reținerii persoanelor implicate, s-au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale”, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

6.000 de pachete de țigări, confiscate

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit opt colete cu țigări de proveniență Duty-Free, adică 6.000 de pachete, care au fost duse la sediul instituției, împreună cu bărbatul reținut, un cetățean ucrainean, în vârstă de 20 de ani, în vederea continuării cercetărilor, fiind anunțate și autoritățile ucrainene.

Poliția de Frontieră a mai precizat că, în cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...