Alertă în București. Un proiectil a fost depistat în Capitală. Polițiștii și pompierii au intervenit imediat

Ana Anitoiu 16.04.2022, 18:25
Alertă în București. Un proiectil a fost depistat în Capitală. Polițiștii și pompierii au intervenit imediat

A fost alertă în București. Un proiectil a fost depistat, sâmbătă, pe o stradă din Sectorul 3 din Capitală. Polițiștii și pompierii au intervenit imediat la fața locului, după ce a fost făcut un apel la numărul de urgență 112 prin care a fost anunțată existența acestuia.

Ce au descoperit autoritățile în legătură cu proiectilul depistat în Capitală

Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Secția 10 de Poliție din Capitală a primit sâmbătă dimineață o sesizare cu privire la o geantă deschisă în care se afla un obiect metalic asemănător cu un obuz. Polițiștii și pompierii au mers la fața locului.

„În această dimineaţă, prin apel 112, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 10 Poliţie a fost sesizată cu privire la faptul că pe o stradă a fost observată o geantă deschisă, în care se află un obiect metalic, degradat, ce pare a fi un obuz.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti, precum şi pompieri, urmând ca obiectul să fie ridicat. Se efectuează verificări în vederea stabilirii situaţiei şi a condiţiilor în care s-a produs evenimentul”, a precizat Direcția Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Alerta in Bucuresti. Un proiectil a fost depistat in Capitala
Obuz gasit in Sectorul 3 din Bucuresti, in 2019

Ce s-a întâmplat cu proiectilul descoperit în București

În cele din urmă, s-a descoperit că în geantă se afla, de fapt, un proiectil de 120 de milimetri fără focos, pe strada Labirint numărul 127, din Sectorul 3 al Capitalei. Acesta a fost ridicat de Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani, în vederea distrugerii lui. Autoritățile au explicat că nu a existat riscul de explozie.

„A fost descoperit un colet suspect. A fost şi Poliţia la faţa locului. Colegii mei au ajuns de asemenea la faţa locului şi au găsit un proiectil, pe care l-au identificat ca fiind un proiectil de 120 de milimetri fără focos. Adică, nu avea cum să explodeze pentru că nu avea capsa detonantă. L-au ridicat şi urmează să fie distrus”, a spus purtătorul de cuvânt al Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă – Ciolpani, Lucian Apostol, potrivit Agerpres.

Alt proiectil, găsit în același sector din București. Risc de explozie

Acest proiectil nu este singurul ce a fost găsit în Sectorul 3 al Capitalei. În anul 2019, un bărbat a sunat astăzi la 112 ca să anunțe că a găsit un obuz cu focos chiar în apartamentul bunicii sale aflat într-un bloc din această zonă din București. Acesta se afla într-un dulap.

Bătrâna ar fi avut obuzul de la un fiu care a lucrat în Armată sau de la soțul ei. Ea n-ar fi știut ce reprezenta obiectul și l-ar fi păstrat în dulap. După ce partenerul ei de viață a murit, femeia ar fi lăsat proiectilul la locul lui, până când acesta a fost descoperit de nepotul ei.

La acel incident, autoritățile au declarat stare de urgență. Două scări de bloc au fost evacuate de ISU București-Ilfov. Oamenii s-au putut întoarce în locuințele lor de abia după ce obuzul a fost ridicat în siguranță pentru a fi detonat într-un poligon.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...