Alertă de vreme rea de la ANM! Meteorologii au emis mai multe avertizări. Zonele vizate din țară

Raluca Juncu 19.07.2020, 11:49
Alertă de vreme rea de la ANM! Meteorologii au emis mai multe avertizări. Zonele vizate din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări pentru acest sfârșit de săptpmână. Meteorologii au actualizate prognozele meteo pentru duminică, 19 iulie 2020. Ce vreme ne așteaptă?

Cod portocaliu de ploi. Unde se anunță vreme rea

ANM a emis o avertizare de vreme rea, cu ploi însemnate cantitativ și cu instabilitate atmosferică accentuată. Codul portocaliu de ploi este valabil astăzi, începând cu ora 10:00 și până la ora 21:00.

Sursa: captură foto ANM
Sursa: captură foto ANM

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

Un alt cod portocaliu se extinde până mâine, la ora 10:00 și va viza fenomene de ploi, cu cantități de apă însemnate. În estul Transilvaniei și local în Maramureș, vestul Moldovei și în nordul Munteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, vor depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse 60 l/mp, potrivit ANM.

Avertizări de Cod galben de ploi însemnate cantitativ

De asemenea meteorologii au emis și un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru jumătatea de est a Moldovei, dar care este valabil și în zona de sud a țării, în județele Argeș, Dâmbovița și Olt. Avertizarea este valabilă doar astăzi, între orele 10:00 și 21:00.

În intervalul menționat, local în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

O altă avertizare de cod galben, de instabilitate atmosferică accentuată se extinde până mâine, la ora 10:00. În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Ultima avertizare de cod galben emisă de meteorologi vizează jumătate de țară care va fi cuprinsă de averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, care se vor manifesta mâine, între orele 10:00 și 21:00.

Urmăriți Impact.ro și pe