Alertă de securitate la Apple. Două vulnerabilități cu riscuri majore. Actualizează-ți iPhone-ul acum!

Mihnea Tălău 10.09.2023, 11:20
Alertă de securitate la Apple. Două vulnerabilități cu riscuri majore. Actualizează-ți iPhone-ul acum!

O descoperire îngrijorătoare de spyware făcută de Citizen Lab de la Universitatea din Toronto a determinat Apple să lanseze o actualizare semnificativă a iOS. Există vulnerabilități de securitate recent descoperite în software-ul de sistem al dispozitivelor.

Au fost descoperite două vulnerabilități cu riscuri majore

Apple a lansat cu două zile în urmă o actualizare de securitate semnificativă pentru iPhone și iPad pentru a remedia vulnerabilitățile de securitate recent descoperite în software-ul de sistem al dispozitivelor.

Problema a fost descoperită de cercetătorii de la Citizen Lab al Universității din Toronto, care au declarat că deficiența software a fost „exploatată în mod activ” pentru a livra un spyware comercial numit Pegasus, dezvoltat și vândut de compania israeliană NSO Group.

Citizens Lab a descoperit vulnerabilitatea în timp ce „verifica dispozitivul unei persoane angajate de o organizație a societății civile cu sediul la Washington DC și cu birouri internaționale”, a precizat pe site-ul său web, potrivit euronews.com

Citizen Lab a adăugat că a împărtășit imediat constatările sale cu Apple și a ajutat la investigația companiei.

Pegasus este un instrument costisitor, utilizat de obicei pentru a viza disidenții, jurnaliștii și adversarii politici, astfel încât utilizatorii obișnuiți nu au de ce să se teamă.

Cum se poate instala actualizarea necesară

Cu toate acestea, Citizen Lab recomandă ca toți utilizatorii să își actualizeze „imediat” dispozitivele.

Aceasta este disponibilă pentru: iPhone 8 și versiunile ulterioare, iPad Pro (toate modelele), iPad Air generația a 3-a și versiunile ulterioare, iPad generația a 5-a și versiunile ulterioare și iPad mini generația a 5-a și versiunile ulterioare

Pentru a instala actualizarea, deschideți Setări pe iPhone, apoi selectați „General”, urmat de „Actualizare software„.

Ar trebui să vedeți acolo actualizarea software-ului iOS 16.6.1; atingeți pentru a începe instalarea.

Dacă nu vedeți actualizarea, reveniți la pagina General, apoi atingeți „About” (Despre) pentru a verifica numărul versiunii iOS. Dacă acesta este 16.6.1, înseamnă că aveți deja actualizarea instalată.

Dacă telefonul vostru folosește încă versiunea 16.6 sau o versiune anterioară, repetați pașii de mai sus. Dacă tot nu vedeți nicio actualizare, încercați să reporniți telefonul.

Dacă nu apare actualizarea, verificați de două ori conexiunea la internet și așteptați puțin înainte de a încerca din nou.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...