Alertă de la Lidl România. Produsul pe care românii nu trebuie să îl consume

Beatrice Dumitru 14.11.2022, 13:13
Alertă de la Lidl România. Produsul pe care românii nu trebuie să îl consume

Un produs a fost retras de pe rafturile magazinelor Lidl din România, după ce autoritățile au anunțat că există suspiciuni de contaminare cu o bacterie. Din această cauză, clienţii care au cumpărat acest produs sunt rugaţi să nu îl consume și îl pot returna.

Produl de la Lidl retras de la comercializare

Din motive ce ţin de siguranţa consumatorului, Lidl România a scos de la vânzare un produs care poate fi returnat în orice magazin al lanțului german din țara noastră, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Această rechemare vizează un lot de chifteluțe de cod, suspect că a fost contaminat cu bacteria Listeria Monocytogenes. Producătorul Jeka Fish recheamă preventiv produsul „Sodergaarden Chifteluțe de
cod, în stil scandinav 340g“ (cod de bare 20295271), cu termenele de valabilitate 15.09.2022 și 25.11.2022, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare cu bacteria Listeria Monocytogenes, potrivit anunțului Autorității Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Chifteluțele de cod, cu termenele de valabilitate 15.09.2022 si 25.11.2022, a fost distribuit în toată rețeaua de magazine Lidl.

Alertă de la Lidl România. Produsul pe care românii nu trebuie să îl consume
Chifteluțele de cod retrase de la comercializare.

Ce este Listeria monocytogenes

Listeria monocytogenes este o bacterie care cauzează listerioza. Este unul dintre agenții patogeni ai virusului alimentar cel mai virulent, cu 20-30% dintre infecțiile cu listerioză alimentară. Această bacterie se găsește frecvent în natură, apa, noroi, vegetații, și este caracterizată de o rezistență foarte mare.

Listeria monocytogenes poate fi luată din alimentație, atunci când laptele, carnea, peștele sau fructele de mare sunt infestate și insuficient preparate termic sau curățate înainte de a fi gătite.

Un alt produs de la Lidl a fost retras de la comercializare de ANPC

La începutul lunii octombrie, Autoritatea Naţională pentru Protecia Consumatorului (ANPC) a anunțat că, în urma efectuării unei analiza de laborator, un fel de oțet comercizlizat în magazinele Lidl este, de fapt, acid acetic și a fost oprit de la comercializare. Este vorba despre produsul „Oţet din Vin SEINEANA”.

În urma unor verificări desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ trei luni în urmă, în lanțul de magazine Lidl, acțiuni de control care vizau modul în care este respectată legislaţia în domeniu, în respectivele unităţi, au fost prelevate probe din produsul «Oţet din Vin SEINEANA», LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenţei acidului acetic în produs”, potivit unui comunicat al ANPC transmis pe 5 octombrie 2022.

În urma analizării probelor depuse la laborator s-a constatat că oțetul prezentat și vândut ca provenind din vin nu avea nicio legătură cu acesta. Oțetul era, de fapt, o soluție obținută din acid acetic și apă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...