Alegeri Parlamentare 2020. Sportivii care au câștigat mandatele. Ce se întâmplă cu Daniel Ghiță și Dorinel Munteanu

Marian Cărăvan 07.12.2020, 11:04
Alegeri Parlamentare 2020. Sportivii care au câștigat mandatele. Ce se întâmplă cu Daniel Ghiță și Dorinel Munteanu

A devenit deja o obișnuință în România ca la alegeri, indiferent că sunt locale sau parlamentare, pe listele de candidați să se regăsească sportivi de performanță. Nici alegerile parlamentare 2020 nu au făcut excepție. În prim-plan sunt Daniel Ghiță și recordmenul de selecții în echipa națională de fotbal, Dorinel Munteanu.

Sportivii care au câștigat mandatele la alegerile parlamentare 2020. Luptătorul Daniel Ghiță a ajuns deputat

Pe listele de candidați la alegerile parlamentare 2020 s-au aflat și personaje importante din lumea sportului. Daniel Ghiță este unul dintre ei. Luptătorul de K1 este deja cunoscut în zona politicului, a avut de-a lungul timpului reacții dure la adresa politicienilor. A taxat fără milă derapajele acestora. Aflat primul pe lista de candidați la PSD Ilfov, Daniel Ghiță a devenit deputat. Va reprezenta România în Camera Deputaților și probabil că va duce „lupte” grele în Parlament. Candidat pe listele PSD, luptătorul și-a anunțat victoria pe rețelele sociale.

„Vă mulțumesc! PSD a câștigat alegerile! Nihil sine Deo”, a fost reacția lui Daniel Ghiță, după anunțarea primelor rezultate ale scrutinului din 6 decembrie.

Conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central, pentru Camera Deputaților PSD este pe primul loc, cu 30,3% din sufragii. Urmează PNL (26,1 %), USR (15,6 %), marea surpriză AUR (9,4%), UDMR (6%), PMP (4,89%), Pro România (4,36%).

Dorinel Munteanu inca nu e sigur ca intra in Parlament
Dorinel Munteanu inca nu e sigur ca intra in Parlament

Dorinel Munteanu tremură pentru postul de senator

Dacă Daniel Ghiță este sigur de prezența în Parlamentul României, în schimb Dorinel Munteanu tremură pentru postul de senator. Recordmenul de selecții în echipa națională a României a candidat pentru Senat, la Cluj, pe listele PMP, partidul condus de fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Datele furnizate de BEC arată un procent de 4,9% pentru PMP la Senat, după numărarea a 97 la sută din buletinele de vot, exceptând Diaspora. Pentru a intra în Parlament, e nevoie de 5 procente pentru orice partid. PMP mizează totuși pe voturile venite din Republica Moldova, unde partidul lui Băsescu a avut rezultate bune la precedentele alegeri.

„Voi milita pentru implementarea unei politici de revigorare a sportului. Atât pentru cel de masă cât și pentru cel de performanță, cu strategii diferențiate dar și cu puncte unde acestea se întâlnesc.

Sportul românesc va ieși din starea aceasta de anonimat doar printr-o lege a sportului adaptată la cerințele actuale. Alături de specialiști, identificăm și punem în practică aceste nevoi acum, când trebuie să ținem pasul cu cele mai noi tendințe în domeniu, lucruri care să faciliteze viața sportivului și să îi îmbunătățească randamentul”, spunea Dorinel Munteanu, înainte de alegeri.

Dacă Dorinel Munteanu încă mai speră să intre în Parlament, în schimb fostul fotbalist Adrian Neaga e resemnat deja. Fostul fotbalist a candidat pe listele PER, partid care a acumulat doar 1,1% la alegerile de duminică.

Urmăriți Impact.ro și pe