Alegeri locale 2020. Când începe perioada de depunere a candidaturilor. Data anunțată de AEP

Elena Avramescu 06.08.2020, 17:21
Alegeri locale 2020. Când începe perioada de depunere a candidaturilor. Data anunțată de AEP

Alegerile locale se apropie cu pași repezi, de aceea lumea trebuie să știe toate detaliile precum și data la care va începe perioada de depunere a candidaturilor, după cum a anunțat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Alegeri locale 2020. Când începe perioada de depunere a candidaturilor

În acest sens, AEP a anunțaț într-un comunicat de presă, transmis Agenţiei MEDIAFAX că vineri, 7 august, va începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale ce vor avea loc la data de 27 septembrie.

Potrivit Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acţiunilor necesare organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august.

Alegeri locale 2020
Alegeri locale 2020

Data anunțată de AEP pentru perioada de depunere a candidaturilor

Tot același act normativ mai spune că în data de 24 august, birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal cu ajutorul căruia se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

În plus, perioada de înregistrare a alianţelor electorale este are loc între 7 și 11 august, iar depunerea candidaturilor se va putea face între 7 şi 18 august.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni, pentru primari şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie.

„Reamintim că desfăşurarea în bune condiţii a operaţiunilor electorale depinde de respectarea de către formaţiunile politice, candidaţi şi alegători a tuturor normelor de protecţie sanitară impuse de autorităţile medicale competente”, a declarat AEP, potrivit digi24.ro.

La data de 20 iulie s-a început strângerea de semnături pentru susținerea candidaturilor pentru consilii locale, consilii judeţene, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi primarul general al Capitalei de către artidele politice, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...