Al nouălea caz de Covid-19 confirmat în România. Anunțul făcut de autorități

Raluca Juncu 06.03.2020, 17:50
Al nouălea caz de Covid-19 confirmat în România. Anunțul făcut de autorități

Al cincilea caz de contaminare cu noul Covid-19 a fost confirmat miercuri, în România. Bolnavul confirmat pozitiv cu COVID-19 se află la Timișoara, potrivit unui anunț al Ministrului Sănătății, Victor Costache.

Update, 6 martie, ora 17.41. A fost confirmat și al nouălea caz al unei persoane depistate pozitiv cu virusul COVID-19 pe teritoriul României. Este vorba despre un bărbat de 40 de ani din Hunedoara, care s-a întors recent de la Bergamo, din Italia.

A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia (Bergamo). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce bărbatul a manifestat febră. Bărbatul va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara și a fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Update 6 martie, 13:57- Vineri, autoritățile au transmis înregistrarea unui nou caz  pe teritoriul României. Un bărbat de 51 de ani din județul Olt, care a intrat în contact cu bărbatul din Suceava,  a fost depistată pozitiv cu COVID-19.

„A fost confirmat pozitiv al 8-lea caz de infectare. Este vorba de o femeie de 51 ani, din Olt, care a călătorit din Italia în același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. Femeia se află în acest moment în izolare la domiciliu”, potrivit unei informări a Grupului de Comunicare Strategică, potrivit Digi24.

Din cei opt cetățeni români infectațu cu virusul, trei dintre aceștia s-au vindecat.

Update 16:11- Un al șaselea caz de român infectat cu coronavirus a fost depistat în urmă cu puțin timp. De această dată este vorba despre o persoană în vârstă de 71 de ani, din Suceava, a transmis Marcel Vela, ministrul interimar al MAI, în cadrul unei reuniuni din cadrul instituției în care se discută despre starea pacienților care au intrat în contact până acum cu COVID-19.

În ce stare se află pacinetul infectat cu coronavirus

Pacientul este asimptomatic și nu a făcut febră. El va fi adus la pitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a transmis Direcția de Sănătate Timișoara. Persoana în cauză este minoră, cu vârsta de 16 ani, fiind nepotul bărbatului infectat ieri cu COVID-19. Astfel, acest al cincilea pacient este primul minor infectat cu coronavirus de pe teritoriul României.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

„Este vorba despre unul dintre contacţii bărbatului de 47 de ani, din Timişoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri (marţi – n.r.). Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informaţii din partea DSP Timiş, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. De asemenea, rezultatele de astăzi (miercuri – n.r.) ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative şi urmează conform procedurii un nou test la distanţă de 24 de ore faţă de ultimul realizat”, au transmis reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică, potrivit Mediafax.

În prezent, trei pacienți sunt internați la Timișoara, iar al patrulea primește îngrijiri la Cluj-Napoca.

 

Urmăriți Impact.ro și pe