Ajutor total pentru Kiev. SUA au dezvăluit că au conceput un sistem de drone special pentru armata Ucrainei

Beatrice Dumitru 21.04.2022, 20:35
Ajutor total pentru Kiev. SUA au dezvăluit că au conceput un sistem de drone special pentru armata Ucrainei

Volodimir Zelenski a cerut Occidentului în repetate rânduri armament pentru ca armata sa să înfrunte forțele ruse. SUA au ajutat cel mai mult Kievul, iar ajutorul total pentru asistență se ridică la 3,4 miliarde de dolari, mai mult decât era PIB-ul Ucrainei îniante de război. Pentagonul a anunțat că forțele aeriene americane au conceput un sistem de drone special pentru nevoile Ucrainei.

Drone special create pentru Ucraina

SUA susțin în continuare armata ucrainei, după ce Rusia a anunțat că a început o nouă etapă a operațiunii sale, iar Joe Biden a anunțat un pachet suplimentar de ajutor militar pentru Kiev. Printre artileria grea și muniție, SUA au creat drone speciale pe care soldații ucraineni să le folosească în Donbas.

Forțele aeriene americane au dezvoltat noul sistem de drone fără pilot Phoenix Ghost pentru a satisface nevoile ucrainene, potrivit urtătorului de cuvânt al Pentagonului. Noul pachet de ajutor american pentru Kiev include peste 121 de sisteme Phoenix Ghost.

Ajutor total pentru Kiev. SUA au dezvălui că au conceput un sistem de drone special pentru armata Ucrainei
SUA au oferit Ucrainei asistență în valoare de 3,4 miliarde de dolari de la începutul războiului.

Acest sistem a fost dezvoltat rapid de către Forțele Aeriene, ca răspuns special la cerințele ucrainene. Oferă capabilități similare cu seria Switchblade de sisteme fără pilot – capabilități similare, dar nu exacte. Există diferențe în domeniul capacității pentru Fantoma Phoenix”, a declarat secretarul de presă al Pentagonului John Kirby, citat de CNN.

Obuziere pentru cinci batalioane ucrainene

John Kirby a mai spus că noul sistem va necesita o pregătire minimă pentru cei care le vor folosi, iar soldații ucraineni au început deja antrenamentele într-o bază americană din Europa. De asemenea, acesta a mai spus că Departamentul de Apărare al SUA „lucrează pentru rezolvarea acestor cerințe cu armata ucraineană”.

În plus, în ceea ce privește obuzierele din noul pachet de ajutor care vot fi folosite pentru echiparea a cinci batalioane ucrainene suplimentare, John Kirby a spus că acestea sunt furnizate conform nevoilor armatei ucrainene pentru luptele din regiunea Donbas, care ar putea continua „zile și săptămâni„

Președintele Volodimir Zelenski i-a mulțumit președintelui american Joe Biden, după ce acesta a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari, care  include artilerie grea, muniție și drone, exact ce a cerut Kievul.

De acest ajutor este nevoie astăzi mai mult decât oricând! Salvează viețile apărătorilor noștri ai democrației și libertății și ne aduce mai aproape de restabilirea păcii”, a spus Volodimir Zelenski într-un tweet.

Rusia răspunde și suplimentează forțele în interiorul Ucrainei pe măsură ce se reorientează spre est și a adus încă trei grupuri tactice de batalion, BTG, ridicând numărul total al acestora la 85. Astfel, numărul total de grupuri tactice aduse în ultima săptămână în Ucraina a ajuns la 20. Pentagonul mai spune că, acum, Ucraina are mai multe tancuri pe câmpul de luptă decăt Rusia.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...