Agricultură controlată prin telefon. Cum arată invenția care va face furori

Ana Anitoiu 09.01.2022, 20:53
Agricultură controlată prin telefon. Cum arată invenția care va face furori

O companie din Statele Unite ale Americii a dat startul agriculturii controlate prin telefonul mobil. Invenția ce va face furori în toată lumea a fost prezentată miercuri la un eveniment din Las Vegas, după ce câțiva agricultori au testat-o pentru o bună perioadă de timp, începând din anul 2019, în vederea perfecționării.

Cum va fi posibilă agricultura controlată prin telefon

Compania John Deere, specializată în echipamente pentru agricultură, a prezentat un tractor ce se conduce singur, chiar și timp de 24 de ore încontinuu. Autovehiculul poate fi controlat de agricultori prin intermediul unui telefon mobil smart.

Tractorul a fost numit „8R”. Este dotat cu șase perechi de camere video și cu inteligență artificială. Acesta este capabil să-și verifice poziția și să se oprească atunci când detectează un animal sau un obiect în calea sa.

Potrivit companiei John Deere, agricultorii care un vor să cumpere noul tractor, dar vor ca cel pe care îl au deja să are în mod automat, vor putea cumpăra doar sistemul de camere și computere necesar. Acesta poate fi instalat într-o singură zi pe tractoarele celor interesați.

Agricultura controlata cu telefonul
Tractor care poare ara singur

Cât costă agricultura controlată prin telefon

Conform Daily Mail, deși compania John Deere un a anunțat încă prețul pentru sistemul său automat, reprezentanți ai firmei au spus că se așteaptă ca acesta să fie de aproximativ 10% din costul total al echipamentului. Adică în jur de 50.000 de dolari americani.

Reprezentanții companiei John Deere au transmis că este nevoie de agricultura controlată prin telefon în contextul în care acest domeniu de activitate se confruntă în ultima perioadă cu lipsă de angajați, mai ales după izbucnirea pandemiei de coronavirus și din cauza migrării tinerilor din mediul rural în cel urban.

„Populația globală ar urma să crească de la aproximativ 8 miliarde la aproape 10 miliarde de oameni până în anul 2050, ceea ce va determina o creștere cu 50% a cererii de hrană.

Agricultorii vor trebui de asemenea să facă față unor variabile precum schimbarea condițiilor meteo, calitatea solului, pesticidele – toate având un impact asupra capacității de a face agriculturî în perioadele dificile ale anului”, a spus Jahmy Hindman, specialist de la compania John Deere.

Cu soluțiile propuse de această companie americană, agricultorii nu vor trebui decât să programeze traseul tractoarelor pe câmp, fără să fie nevoiți să aibă pe cineva în cabină. Tractoarele fără șoferi pot ara și planta semințe în linii drepte. Vehiculele se pot întoarce singure la terminarea unei linii, astfel încât să lucreze pe următoarea.

Agricultorii vor putea vedea imaginile captate de autovehicul prin intermediul unei aplicații mobile. Activitatea tractoarelor la sol va putea fi monitorizată pe ecranul unui telefon mobil. Una dintre funcțiile ce vor fi adăugate ulterior sistemului automat va fi pulverizarea substanțelor necesare pentru recolte reușite. Alte companii lucrează la rândul lor pentru automatizarea agriculturii. Vezi și povestea unei femei de 76 de ani care face agricultură fără telefon mobil!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...