Află cu ce ulei să gătești în funcție de preparat. Ghidul complet

Elena Avramescu 23.10.2020, 10:00
Află cu ce ulei să gătești în funcție de preparat. Ghidul complet

Atunci când vine vorba de prepararea alimentelor în ulei, putem să ne lovim de o barieră, fiindcă nu știm uneori ce tip de ulei este potrivit pentru fiecare aliment în parte. De aceea am decis să te ajuăm, ca să știi precis ce tip de ulei să folosești data viitoare când vrei să gătești.

Află cu ce ulei să gătești în funcție de preparat

Gustul şi mirosul influenţează în mod hotărâtor plăcerea de a mânca, iar uleiul are această „putere“ de a transforma o masă fadă într-una delicioasă și invers. Oferta uleiurilor pentru gătit este foarte diversificată: ulei presat la rece, rafinat sau nerafinat, dezodorizat sau ecologic, ulei de floarea-soarelui, de măsline, de cocos, de dovleac, de in, de susan, de cânepa, de palmier sau din amestec de semințe… Am putea spune că există atâtea feluri de ulei vegetal pe piață cam „câte bordeie“. La noi, la români, cele mai populare și mai des folosite pentru gătit sunt, așa cum probabil știți, uleiul clasic de floarea-soarelui și uleiul de măsline.

Citește continuarea pe Știri din lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...