Afacerea momentului. Domeniul în care dobânda pentru împrumuturile de la bancă va fi de doar 2%

Badea Violeta 18.07.2022, 11:30
Afacerea momentului. Domeniul în care dobânda pentru împrumuturile de la bancă va fi de doar 2%

Vești excelente pentru români! Vrei să-ți deschizi o afacere, dar ești lipsit de idei? Ei bine, află că venim în ajutorul tău cu o idee de actualitate. Poate ca nu ştiai acest lucru, însă o afacere din țara noastră a ajuns să fie extrem de profitabilă. Iată domeniul în care dobânda pentru împrumuturile de la bancă va fi de doar 2%!

Afacerea din România care te poate îmbogăți. De ce a ajuns atât de profitabilă

Te afli în căutarea unei idei de afaceri care să îți aducă un venit în plus și să te ajute să devii independent din punct de vedere financiar? Ei bine, atunci ai nimerit exact unde trebuie.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunță că, începând cu data de 20 iulie, fermierii din țara noastră vor putea accesa credite prin programul „De trei ori subvenţii”, cu o dobândă fixă de numai 2%.

„Am luat legătura cu specialiştii din minister, ne-am aşezat la masa de lucru, folosindu-ne timpul pe care-l avem la dispoziţie, să elaborăm un produs care va fi operaţional de săptămâna viitoare. Practic, fermierii se pot duce de pe data de 20 iulie, la CEC şi la Fondul de Garantare a Creditului Rural.

Am purces la realizarea unui program pe care îl numim de „De trei ori subvenţii”. Ce înseamnă acest lucru? Ştim cu toţii că primim de la Uniunea Europeană subvenţia pe unitatea de suprafaţă. Această subvenţie este sigură şi distribuită la timp, ajunge la fermieri la timp, este folosită de fermieri…

Într-un cuvânt, este un sprijin garantat, uniform repartizat, înţelegând uniformitatea legată de procedurile Uniunii Europene care sunt prevăzute şi mecanismele puse în mişcare. Acest sprijin care vine în fiecare an ne-a dat posibilitatea să avem garanţia că acest program are şanse şi este o ancoră de sprijin pentru fermieri binevenită.”, a declarat oficialul, potrivit capital.ro.

Fermierii vor putea lua credite cu dobanda fixa de 2%
Fermierii vor putea lua credite cu dobanda fixa de 2%

Ce trebuie să facă un fermier pentru a beneficia de sprijinul financiar?

Potrivit ministrului, fermierul va primi de la APIA o adeverință în care vor fi specificate drepturile pe care le are pentru suprafeţele pe care le cultivă. De asemenea, acestuia i se va aduce la cunoştinţă și suma de care beneficiază.

„Fermierul primeşte de la APIA adeverinţă conform căreia prin analiza de la APIA, rapid, imediat, în sistemul pe care l-au pus la punct, poate să vadă ce sumă are fiecare fermier sau mai bine zis ce drepturi au fermierii pentru suprafeţele pe care le cultivă. Evidenţa este foarte clară, suma este cunoscută”, a precizat Petre Daea.

În plus, şeful de la Ministerul Agriculturii a mai explicat și ce trebuie să facă fermierul, după ce a intrat în posesia adeverinței respective.

„Fermierul se duce la APIA, ia această adeverinţă, se duce la bancă, unde încheie contractul susţinut de o garanţie. Garanţia de stat prin Fondul de Garantare a Creditului Rural înseamnă 80%.

Dau un exemplu, are posibilitatea să ia trei miliarde, 80% din valoarea acestui credit este garantat de Fondul de Garantare a Creditului, 20% sunt actele care se fac cu băncile şi cu siguranţa că acest credit poate fi returnat. De ce? Pentru că ai subvenţia.

Practic, este un multiplu de trei ani a subvenţiei anuale. Nu există niciun risc nici la fermier, pentru că vine subvenţia de la Uniunea Europeană, nici pentru bancă”, a spus oficialul.

Petre Daea, despre dobânda de 2%

Ministrul Agriculturii a afirmat că dobânda de 2% este fixă. De asemenea, aceasta este valabilă pentru toată perioada de contractare a creditului.

„Am vrut să mă achit de promisiuni. Există pur şi simplu şi funcţionează cu începere din data de 20 (iulie – n.red.). Un lucru foarte bun: dobânda este de 2% şi stabilă, evident la care să se sprijină pe ROBOR, dar este o dobândă fixă şi va funcţiona pe toată perioada de contractare a creditului.

Cu alte cuvinte, pentru trei ani (…) este un credit sigur şi de o parte şi de alta, pentru că vin pe bani europeni, şi nu pe banii fermierilor. Vin pe bani europeni, pe un culoar sigur, la date sigure, în sume sigure. Ei doar pot să se ducă, să ia şi să se angajeze la executarea lucrărilor în vederea desfăşurării anului agricol în condiţii bune”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...