Afacerea cu care Ion Țiriac a dat lovitura în România. Oamenii stau și pe lista de așteptare

Beatrice Dumitru 02.06.2023, 15:01
Afacerea cu care Ion Țiriac a dat lovitura în România. Oamenii stau și pe lista de așteptare

Ion Țiriac este al doilea cel mai bogat român, cu o avere estimată la două miliarde de euro. Printre cele 40 de companii private pe care le deține, fostul tenismen are și o afacere cu care a dat lovitura și s-a ajuns chiar să se întocmească liste de așteptare. Care este afacerea în care Ion Țiriac a investit 18 milioane de euro.

Afacerea de succes a lui Ion Țiriac

Despre averea impresionantă de două miliarde de euro a lui Ion Țiriac (84 ani) au scris și englezii de la Daily Star și au subliniat că acesta are mai mulți bani chiar și decât fostul mare baschetbalist Michael Jordan. Britanicii au analizat și cum s-a îmbogățit Ion Țiriac, după Revoluție. „A înființat prima bancă privată din țară, care s-a dovedit a fi un succes răsunător și chiar l-a ajutat să devină ‘primul miliardar român’ și primul care a intrat pe lista bogaților întocmită de Forbes” a scris sursa citată.

Ion Țiriac are 40 de companii private, care activează în domenii precum comerț auto, imobiliare, servicii financiare, operațiuni de leasing și transport aerian, dar și în supraveghere și protecție. Dar cu una dintre afaceri a dat lovitura în România. Este vorba despre clubul din nordul Capitalei, Stejarii Country Club, pe care l-a deschis în 2013 şi în care a investit, iniţial, 18 milioane de euro.

Afacerea cu care Ion Țiriac a dat lovitura în România. Oamenii stau și pe lista de așteptare
Stejarii Country Club, afacerea de succes a lui Ion Țiriac.

Se fac liste de așteptare

Pentru că sunt foarte mulți doritori care vor să devină membri ai clubului, fiul lui Ion Ţiriac a anunţat că se întocmesc liste de aşteptare. Asta în condițiile în care prețurile sunt destul de mari. În urmă cu un deceniu, la deschidere, preţul de pornire pentru un abonament anual era de 1.500 de euro cu TVA și a tot crescut.

Ne pare rău. Din păcate, în scurt timp, vom închide şi lista de aşteptare din cauza numărului mare de cereri. Nu vom face excepţii, calitatea este prioritară”, a fost anunţul făcut de Alexandru Ion Ţiriac pe contul său de Instagram.

Clubul lui Ion Țiriac este situat în Pădurea Băneasa şi se întinde pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi. Asigură servicii de sport, relaxare şi wellness. Abonaţii au la dispoziţie centru de aerobic & fitness, piscine interioare şi exterioare, saune, dar și terenuri de tenis şi de squash, dar și padel, zone de relaxare, şcoli de balet şi dans sau arte marţiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...