EXCLUSIV

Adrian Fetecău, liderul „Grupului Vouă”, se declară „naiv, nervos și năuc” la împlinirea a 65 de ani. El va lansa chiar de ziua sa naștere cea de-a noua sa carte EXCLUSIV

Alexandru Catalan 18.11.2022, 20:19
Adrian Fetecău, liderul „Grupului Vouă”, se declară „naiv, nervos și năuc” la împlinirea a 65 de ani. El va lansa chiar de ziua sa naștere cea de-a noua sa carte EXCLUSIV

Adrian Fetecău, liderul grupului umoristic „Vouă”, dar și cunoscut ziarist sportiv, va petrece de ziua sa într-un mod aparte. El va lansa chiar sâmbătă, 19 noiembrie, cu ocazia aniversării sale, a noua sa carte, una dedicată primelor săptămâni de lockdown, cele consumate în luna martie a anului 2020.

„Naiv, nervos, năuc”

2022 a fost un an cu totul special pentru mine. Am împlinit 65 de ani și ca atare am ieșit la pensie. Tot anul acesta am aniversat patru decenii de când am înființat și trei decenii de jurnalism, de carieră. Mi se pare un bilanț demn de luat în seamă! Însă peste toate astea mă bucură lansarea celei mai recente cărți, , una care-și propune un altfel de bilanț”, a precizat el pentru IMPACT.RO.

Această carte nu a fost planificată. De obicei, așa procedez! Dar ea a avut o poveste diferită. S-a născut în primele două săptămâni de izolare, acea perioadă din primăvara lui 2020, în care am lucrat și de acasă, și fizic, la Radio. Am scris-o acasă, la Scorțoasa, lângă vulcanii noroioși din județul Buzău, de unde sunt de loc, cu maică-mea aproape, fiindcă pe vremea aceea mai trăia sărăcuța!”, descrie el atmosfera în care s-au născut paginile cărții.

Adrian Fetecău, liderul „Grupului Voua”, se declara „naiv, nervos si nauc” la implinirea a 65 de ani. El va lansa chiar de ziua sa nastere cea de a noua sa carte EXCLUSIV
A noua carte a lui Adrian Fetecău.

„Inspirația l-a trezit câteva nopți la rând, la patru dimineața”

Conform acestuia, cartea a fost scrisă în doar câteva zile, lucrând opt sau chiar nouă ore zilnic.

Am fost sub influența inspirației așa cum rar mi s-a mai întâmplat. Poate doar la prima mea carte, cea din 1994, atunci când am scris despre Francisc Vaștag, unul dintre cei mai mari boxeri ai acestei țări și a cărui viață ar merita ecranizată”, mai spune el.

Adrian Fetecău susține că câteva nopți la rând se trezea în jurul orei patru dimineața și se gândea la structura viitoarei cărți.

„La ora aia îmi veneau tot felul de idei. Erau tot felul de repere, dar și de gânduri pe care le mestecam pe toate părțile. Aprindeam veioza și-mi notam, fiindu-mi frică că mai târziu le voi uita. Mă mai perpeleam câteva ore cu capul pe pernă, apoi treceam la treabă!”, indică maniera original de lucru același Adrian Fetecău.

Una peste alta, un process chinuitor, așa cum singur îl caracterizează.

„Au fost vremuri speciale, cu care nu ne-am mai confruntat niciodată, fiindcă nimeni dintre cei pe care-i cunosc nu au trăit pe vremea gripei spaniole, la începutul secolului trecut. Ca atare, am experimentat ceva cu totul aparte, și vremuri, și chinul de a scrie această carte!”, adaugă el.

„Nu regret însă absolut nimic!”

Scrisul a fost o constantă a vieții mele! Așa cum și înclinația spre un anume tip de umor sau cea spre jurnalism. Pasiuni cu care am de gând în egală măsură să trăiesc și în anii ce vin. Cu colegii de la mai mergem încă prin turnee, fiindcă lumea ne caută. Cârți voi mai scrie, dacă voi mai fi inspirat. Cât despre jurnalism, meserie pe care am onorat-o până în ultima zi de angajat al Radioului, consumată în această primăvară, cred că va mai exista un alt proiect de acest gen cât de curând în viața mea!”, conchide Adrian Fetecău.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe