Adolescent român mort în Italia. Emanuelle era component al lotului național de înot

Ana Anitoiu, Iulia Statie 12.01.2022, 13:07
Adolescent român mort în Italia. Emanuelle era component al lotului național de înot

Adolescent român mort în Italia. Emanuelle era component al lotului național de înot al Italiei, dar viața lui a fost curmată la vârsta de doar 17 ani, după ce a petrecut mai multe zile în secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a unui spital din Peninsulă. La un moment dat a fost transferat la o altă unitate sanitară, dar toate eforturile pentru salvarea lui au fost în zadar.

Unde locuia adolescentul român

Emanuelle Alessandro Pandele trăia împreună cu familia lui în localitatea Montecassiano din provincia Macerata din Italia și era considerat excelent la înot. De altfel, vestea despre decesul său a fost dată de Federația Italiană de Înot.

„Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață, după ce, pentru câteva zile, a fost internat la terapie intensivă în spitalul Torrette di Ancona. Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut.

Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”, a transmis Federația pe pagina sa de Facebook.

Adolescent roman mort in Italia. Era component al lotului national de inot
Colajul foto publicat de Federatia Italiana de Inot

Cauza decesului adolescentului român campion la înot în Italia

Emanuelle Alessandro Pandele a murit de Covid-19, în noaptea de luni spre marți. Conform presei din Italia, adolescentul român priceput la înot avea o problemă medicală ce nu-i permitea să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe.

Aseară a murit din cauza unor complicații post covid. N-aș fi scris asta aici daca nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei,” a scris pe rețelele de socializare Sergiu Balaban, un jurnalist român stabilit în Italia despre românul campion la înot.

De la începutul pandemiei de coronavirus în România au fost înregistrate 1.857.502 cazuri de Covid-19, dintre care 15.459 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Bilanțul negru a ajuns la 59.070 de decese în rândul pacienților Covid-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 8.861 de noi cazuri de Covid-19, cu 4.757 mai mult față de ziua precedentă, după ce au fost făcute 11.226.970 de teste RT-PCR și 6.397.112 teste rapide antigenice. Încă 43 de persoane au decedat.

În spitalele din țară, numărul de pacienți internați în secții Covid-19 este de 3.023, cu 245 mai mult față de ziua anterioară. La ATI sunt internate 415 persoane, cu una mai mult decât în ziua precedentă. Vezi și drama unei românce care a impresionat Italia!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...