Admiterea la liceu 2019. Ierarhia mediilor în București și pe județe, publicată pe Edu.ro

vali 04.07.2019, 12:36
Admiterea la liceu 2019. Ierarhia mediilor în București și pe județe, publicată pe Edu.ro

Ministerul Educației a publicat pe site-ul propriu – edu.ro – ierarhia la nivel județean a absolvenților claselor gimnaziale. Mediile elevilor de clasa a VIII-a sunt cele în baza cărora se face admiterea la liceu.

Emoțiile examenelor de la Evaluarea Națională au trecut pentru elevii de clasa a VIII-a. Pentru ei urmează, însă, admiterea la liceu și, în baza ierarhiei mediilor publicate pe edu.ro, ei vor completa fișele de înscriere la liceu în preajma părinților.

E o operațiune care necesită atenție pentru că fiecare liceu are un cod alocat și acesta trebuie completat în spațiul corespunzător de pe formular. Potrivit calendarului de admitere liceu 2019, completarea fișelor se face pe baza ierarhiei mediilor publicate de Ministerul Educației pe edu.ro.

Admiterea la liceu 2019: mediile au fost publicate pe Edu.ro

Completarea fișelor pentru admiterea la liceu și repartizarea computerizată a datelor se fac în perioada 4-8 iulie. Ulterior, până pe 12 iulie, se mai pun la punct ultimele detalii. Între altele, se verifică fișele editate de calculator, se corectează greșelile și se afișează, din nou, formularele corecte.

Repartizarea computerizată la liceu se face în perioada 15 – 18 iulie 2019. Mai apoi, urmează o altă procedură care se anunță una la fel de complicată la prima vedere: depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, care are loc în perioada 19-23 iulie. Admiterea se face în zilele de 24 și 25 iulie.

Evaluarea Națională din acest an a debutat pe 18 iunie cu prima probă, cea la Limba și Literatura Română. Pe 20 iunie, a avut loc proba la Matematică, iar pe 21 iunie – Limba și Literatura Maternă.

Media obținută la examenele de la Evaluarea Națională are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se va face admiterea la liceu. Media generală din clasele V-VIII are o pondere de 20%. Anul acesta, aproximativ 150.000 de elevi au intrat în sălile de examen pentru a susține examenele la Evaluarea Națională.

Urmăriți Impact.ro și pe