Adi Mutu, reacție uimitoare despre Ianis Hagi! Ce a anunțat selecționerul Naționalei

Marian Cărăvan 17.04.2020, 09:59
Adi Mutu, reacție uimitoare despre Ianis Hagi! Ce a anunțat selecționerul Naționalei

Posibila revenire a lui Ianis Hagi în Serie A l-a făcut pe selecționerul Naționalei U21 a României să aibă o reacție uimitoare.

Adi Mutu, reacție uimitoare despre Ianis Hagi! Ce a anunțat selecționerul Naționalei

Ianis Hagi e pe buzele tuturor în aceste zile, când fotbalul este pus pe „hold” din cauza crizei sanitare. Internaționalul român de 21 de ani a intrat în vizorul unor cluburi importante ale Europei, iar evoluțiile bune pe care le-a avut la începutul acestui an la Glasgow Rangers ar putea duce la un transfer de senzație pentru fiul „Regelui”.

Lazio se interesează tot mai mult de tânărul fotbalist român și, conform presei din Peninsulă, oficialii grupării din capitala Italiei ar oferi cu un milione de euro mai multe peste clauza de cumpărare fixată de Genk (n.r. – 5 milioane de euro), clauză care poate fi activată de scoțienii de la Glasgow Rangers. Revenirea în Serie A, unde a mai jucat în trecut pentru Fiorentina, este văzută cu ochi buni de Adi Mutu, noul selecționer al Naționalei U21, unde până de curând a evoluat și Ianis Hagi, și a făcut-o impecabil, atât în campania de calificare la EURO 2019 al acestei categorii de vârstă (U21), cât și la turneul final de anul trecut din Italia.

„Mie îmi place de Ianis şi cred că la el nu e o problemă de inconstanţă. La vârsta asta e normal să ai urcuşuri şi coborâşuri. Nu cred că e normal ca un antrenor să-i ceară constanţă unui jucător de 21 de ani. Eu cred că Ianis e pe drumul cel bun. E bine că a plecat din Belgia. În Scoţia a a făcut meciuri bune.

Nu ştiu dacă este adevărat sau nu asta cu Lazio, dar Lazio este o echipă importantă, cu un joc de echipă impresionant, Inzaghi a făcut ceva incredibil. Este cel mai bun sezon al lor din ultimii 20 de ani, după ce au câştigat acel titlu. Concluzia este că Ianis poate să facă faţă acolo. Este greu oriunde te duci, dar important e să lăsăm aceşti jucători tineri să crească aşa cum trebuie, fără presiune”, a declarat Adrian Mutu, la Pro X.

Ianis Hagi, transfer de milioane!

Glasgow Rangers poate activa clauza de cumpărare de 5 milioane de euro fixată de Genk, însă gruparea de pe Ibrox Park se confruntă cu unele dificultăți financiare și transferul definitiv al lui Ianis Hagi în Scoția ar putea cădea. De situație ar putea profita surpriza din acest sezon de Serie A, Lazio, care are mari șanse să fie prezentă în grupele viitoarei ediții a Ligii Campionilor. Cum planurile lazialilor sunt de întinerire a lotului și de aducere a jucătorilor talentați, Ianis Hagi a devenit prioritate pentru gruparea din capitala Italiei. Astfel că și oferta e peste ce a cerut Genk pentru un transfer la Rangers.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, consideră că Ianis Hagi e fotbalistul pentru care merită să dai milioane de euro pentru a-l avea în lot. „Am mare încredere în Ianis Hagi! Se poate impune în toate campionatele lumii, are talent să joace oriunde. E febleţea mea şi l-am tot lăudat. Acum a început să prindă şi forţă în picioare. Şi convingerea mea este că va fi un foarte bun fotbalist pentru echipa naţională”, a declarat Dumitru Dragomir.

Urmăriți Impact.ro și pe