Adevărul despre cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la Londra. Secretul neștiut despre rochiile primei doamne

Andra Daoud 20.09.2022, 13:15
Adevărul despre cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la Londra. Secretul neștiut despre rochiile primei doamne

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au participat luni la funeraliile reginei Elisabeta a II-a de la Londra. Evenimentul a strâns la un loc aproximativ 500 de șefi de stat și de guvern și oficiali din toată lumea, iar fiecare s-a străduit să aibă o apariție în ton cu solemnitatea evenimentului, dar să respecte și regulile de etichetă. Carmen Iohannis nu a făcut excepție și a purtat două rochii negre cât timp a participat la înmormântare și la recepția organizată de regele Charles.

Ținutele purtate de Carmen Iohannis la Londra

Carmen Iohannis a marcat, de când este prima doamnă a României, numeroase apariții pline de eleganță și rafinament, dar și unele controversate și intens criticate. Cea mai recentă apariție publică a primei doamne a fost la funeraliile reginei Elisabeta, eveniment urmărit de milioane de oameni din toate colțurile lumii. Carmen Iohannis l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis, iar ținutele purtate de prima doamnă nu au fost trecute cu vederea nici de data aceasta.

Cele două rochii alese de Carmen Iohannis s-au încadrat perfect în solemnitatea evenimentului. Ambele ținute sunt creații ale Andreei Tincu, designer cu care prima doamnă colaborează de câțiva ani buni.

Pentru dineul pe care l-a organizat regele Charles la Palatul Buckingham, înaintea funeraliilor, Carmen Iohannis a ales o rochie neagră, cu un croi simplu. Și în ziua funeraliilor soția președintelui a optat tot pentru o rochie neagră, de data aceasta din catifea.

Adevarul despre cum s-a imbracat Carmen Iohannis la Londra. Secretul nestiut despre rochiile primei doamne
Tinuta purtata de Carmen Iohannis la dineul organizat de regele Charles

Cât au costat rochiile și ce se întâmplă cu ele

Potrivit Playtech.ro, rochia purtată la dineu costă în jur de 1.500 de lei, în timp ce ținuta din catifea, purtată la înmormântare, are un preț de 2.800 de lei. Rochiile însă nu au fost cumpărate de prima doamnă, ci le-a primit cu împrumut de la designerul Andreea Tincu, așa cum se întâmplă cu majoritatea ținutelor semnate de designerul ieșean.

Carmen Iohannis colaborează cu Andreea Tincu încă din 2015, iar în tot acest timp designerul român a fost responsabil pentru numeroase apariții ale primei doamne. Creatoarea de modă a explicat, la un moment dat, cum a ajuns să lucreze cu Carmen Iohannis și ce se întâmplă cu ținutele pe care le poartă soția președintelui.

„Este mai simplu decât și-au imaginat mulți, inclusiv apropiați de-ai mei. Am trimis un e-mail de pe site-ul oficial, cu portofoliu anexat, și am întrebat dacă prima doamnă este interesată de o colaborare cu un designer român cu experiență. Asta a fost tot. Cred că primei doamne i-au plăcut colecțiile mele.”, a spus Andreea Tincu, la un moment dat, pentru Forbes.

„Ea poartă ținutele respective și apoi le înapoiază. Pentru mine este o onoare că m-a ales să fiu designerul ei – și reclama este, bineînțeles, benefică.”, a mai explicat designerul.

Urmăriți Impact.ro și pe