Adevărul despre averea lui Klaus Iohannis. Câți bani are în conturi, de fapt

Stan Filon 02.06.2023, 12:03
Adevărul despre averea lui Klaus Iohannis. Câți bani are în conturi, de fapt

S-a aflat ce avere are președintele Klaus Iohannis! Potrivit declarației sale de avere depusă pentru anul 2022, averea șefului statului a crescut. Se pare că președintele Klaus Iohannis a urmat trendul pieței din imobiliare și a crescut chiriile pentru proprietățile pe care le deține.

Adevărul despre averea lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a depus declarația de avere aferentă anului 2022, din care reiese că veniturile sale au crescut. Dacă cei mai mulți dintre români au fost afectați de dublarea sau chiar triplarea prețurilor pentru anumite alimente sau servicii, iată că nu acesta a fost cazul șefului statului.

Klaus Iohannis a încasat în ultimul an fiscal suma de 181.944 de lei pentru funcția de șef de stat (medie lunară de 15.162 de lei), potrivit declarației de avere, datată 31 mai 2023. Practic, media lunară a creșterii indemnizației sale a fost de 200 de lei, în condițiile în care în declarația de avere din 2022, președintele României menționa un venit anual de 179.507 lei.

Adevarul despre averea lui Klaus Iohannis. Cati bani are in conturi, de fapt
Adevarul despre averea lui Klaus Iohannis. Cati bani are in conturi, de fapt

Șeful statului se pare că a mărit și chiriile

Klaus Iohannis și-a rotunjit veniturile cu 5.934 de lei, bani reprezentând drepturi de autor de la Curtea Veche, pentru cărțile sale, în condițiile în care șeful statului are publicate trei cărți. Șeful statului se pare că a mărit și chiriile pentru proprietățile sale, deoarece un plus la venituri a fost reprezentat de suma de 44.389 de lei din închiriere de imobile, cu circa 3.000 de lei mai mari față de cele din declarația de avere precedentă.

Potrivit declarației de avere, președintele Klaus Iohannis are 3 case și 3 apartamente, precum și 200.000 de lei în cont. Practic, șeful statului a reușit să economisească într-un an suma de 30.000 de lei. Președintele României nu are pe numele său niciun teren, dar nici vreun automobil sau obiecte de valoare.

Tot din declarația sa de avere reiese faptul că șeful statului a primit, anul trecut, 26 de cadouri, în valoare a 23.000 de lei, în diverse acțiuni de protocol. Cel mai scump, îl reprezintă un tablou de chihlimbar, în valoare de 5.565 lei.

De asemenea, Klaus Iohannis a primit și un set din porțelan (două cești, două farfuriuțe, vas pentru lapte, vas pentru zahăr, caeinic cu pictură) în valoare de 1.385 lei, un platou de porțelan, în cutie de pluș cu interior de mătase, care valorează 890 de lei, o lampă Flyte de 1.172 de lei și un cuțit militar de 247 lei. Preşedintele nu va putea păstra toate obiectele primite, acestea rămânând în patrimoniul Administrației Prezidențiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...