Acuzații grave pe numele nepotului vitreg al lui Ion Iliescu. Motivul pentru care Andrei Iliescu a fost trimis în judecată

Beatrice Dumitru 18.01.2023, 12:02
Acuzații grave pe numele nepotului vitreg al lui Ion Iliescu. Motivul pentru care Andrei Iliescu a fost trimis în judecată

Nepotul vitreg al lui Ion Iliescu a fost trimis în judecată chiar înainte de Crăciun pentru fapte de corupție. Dosarul, în care este implicat și un fost director în Ministerul Educaţie, este instrumentat de DNA. Andrei Iliescu este fiul fratelui vitreg al fostului președinbte al României, Crișan Iliescu. De ce îl acuză anchetatorii pe nepotul vitreg al lui Ion Iliescu.

Acuzațiile care i se aduc nepotului vitreg al lui Ion Iliescu

Horia Palmer-Hîrtopanu, fost director în Ministerul Educației este acuzat că ar fi primit 340.000 de euro de la administratorul unei firme, pentru construcția unei grădinițe. Astfel, procurorii DNA Brașov l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe acesta, pentru luare de mită şi spălare de bani  în formă continuată. Faptele le-ar fi comis când era director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare şi Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației.

În acest dosar apare și numele lui Andrei Iliescu, nepotul vitreg al fostului președinte al României Ion Iliescu, trimis în judecată chiar înainte de Crăciun pentru „tăinuire în formă continuată”, potrivit informațiile obținute de Gândul. Anchetatorii susțin că o parte din banii „spălați” de Horia Palmer erau ascinși în casa lui Andrei Iliescu. Anchetatorii au mai precizat c ăacesta știa că sumele „ar fi provenit din săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală, cel mai probabil de corupţie”.

Acuzații grave pe numele nepotului vitreg al lui Ion Iliescu. Motivul pentru care Andrei Iliescu a fost trimis în judecată
DNA îl acuză pe Andrei Iliescu de fapte de corupție.

În perioada ianuarie – septembrie 2022 ar fi primit, spre păstrare, de la Palmer-Hîrtopanu Horia, sumele de 52.700 lei şi 15.305 euro ce au fost descoperite de procurorii anticorupție cu ocazia percheziției domiciliare”, au mai arătat procurorii DNA, cu privire la implicația lui Andrei Iliescu în dosar, potrivit sursei citate.

Andrei Iliescu și Ion Iliescu, relație rece

Relația dintre Andrei Iliescu și fostul președinte nu este una strânsă, ci mai degrabă rece, nepotul vitreg afirmând că atunci când Ion Iliescu era șeful statului, fratele său vitreg, Crișan, a încercat să îl contacteze, însă nu a reușit, deoarece acesta i-a transmis că „nu are timp să îl vadă”.

Andrei Iliescu a mai spus într-un interviu că ar fi vrut să își viziteze unchiul de mai multe ori, dar că în 20 de ani l-a văzut pe acesta doar de câteva ori. Întâlnirile au avut loc la sediul partidului, iar Ion Iliescu era, de fiecare dată, foarte ocupat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...