Acuzații dure către Clotilde Armand. PSD susține că primarul Sectorului 1 refuză să acorde burse elevilor

Elena Avramescu 16.09.2022, 12:39
Acuzații dure către Clotilde Armand. PSD susține că primarul Sectorului 1 refuză să acorde burse elevilor

Noi acuzații către Clotilde Armand, tot din prisma PSD-ului. De data aceasta primarul Sectorului 1 se află într-un scandal deoarece este acuzată că nu dorește să acorde burse elevilor, însă asta nu este tot, pentru că elevii încă ar mai învaţa în trei schimburi, ceea ce este inacceptabil, conform spuselor reprezentanților partidului.

Clotilde Armand ar fi refuzat să acorde burse elevilor

În acest sens, consilierii locali PSD și PNL Sector 1 au decis să organizeze o nouă ședință extraordinară pentru astăzi, cu scopul de a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și cuantumului burselor.

„Realitatea din Primăria Sectorului 1: elevii Sectorului 1 încă mai învață în trei schimburi, iar Clotilde Armand refuză să le acorde bursele. Consilierii locali PSD și PNL Sector 1 au convocat, din nou, o ședință extraordinară, vineri, 16 septembrie, ora 12:00, pentru a dezbate proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului și cuantumului burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat din Sectorul 1”, găsim notat într-un comunicat al PSD Sector 1, potrivit Antena 3.

Cu toate că acest proiect de hotărâre a fost depus din luna august, primarul Sectorului 1 a reușit de mai multe ori să blocheze introducerea acestuia pe ordinea de zi, în acest fel încălcând legea și refuzând să întocmească rapoartele de specialitate pentru a putea fi aprobat de Consiliul Local.

„Subiectul burselor nu este prioritar pentru primarul Sectorului 1, lucru confirmat fără echivoc și în Raportul de audit financiar al Curții de Conturi a României nr. Ds.52/2022, la pct. 12”, potrivit aceluiași comunicat.

Clotilde Armand s-a ales cu plangere penala din partea PNL
Clotilde Armand s-a ales cu plangere penala din partea PNL

PSD ține să mai afirme că primarul Sectorului 1 vrea cu tot dinadinsul să facă ascuns raportul Curții de Conturi prin tot felul de strategii de comunicare.

„Îi reamintim că Decizia Curții de Conturi o obligă să prezinte Consiliului Local o copie a Raportului de audit și că respectarea legii nu este opțională! De asemenea, din cauza incompetenței administrative a primarului Sectorului 1, fiind incapabilă să finalizeze lucrările de modernizare și să obțină toate avizele necesare pentru funcționarea unităților de învățământ, în Sectorul 1 se învață în continuare în 3 schimburi!”, smai găsim notat în comunicatului de presă.

Reprezentanții PSD-ului au vorbit și despre investițiile în educație, cu toate că primarul Sectorului 1 tinde să se laude cu investiții uriașe în școlile din sector. Însă cifrele aferente plăților efectuate până la 31 august ar contrazice acest lucru, deoarece numai 10% din suma alocată investițiilor din școli a fost cheltuită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...