Aceasta este cea mai frumoasă bancnotă din lume. Mulți români nu au văzut-o niciodată în realitate

Stan Filon 29.03.2022, 15:15
Aceasta este cea mai frumoasă bancnotă din lume. Mulți români nu au văzut-o niciodată în realitate

A fost desemnată cea mai frumoasă bancnotă din lume! Anul acesta, competiția a fost una foarte strânsă, la care au participat bancnote din mai multe colțuri ale lumii. Nu puțini români se pot lăuda că au văzut campioana de anul acesta, desemnată în urma unor evaluări foarte riguroase făcute de specialiști de renume de la International Bank Note Society.

Aceasta este cea mai frumoasă bancnotă din lume

Așadar, a fost aleasă cea mai frumoasă bancnotă din lume. Aceasta vine din Noua Zeelandă și are o valoare de 5 dolari. Bancnota are mai multe trăsături care o fac specială. Pe lângă faptul că pe una din părți afișează un pinguin adorabil, bancnota de 5 dolari din Noua Zeelandă este desăvârșită în design, este sofisticată din punct de vedere tehnic, însă sunt persoane care o urăsc pur și simplu. Vorbim despre răufăcătorii care au încercat să o falsifice. Bancnota de 5 dolari le-a dat acestora bătăi de cap, cu siguranță, deoarece este foarte dificil de falsificat, după cum scrie The Independent.

Pe lângă pinguinul special cu ochi galbeni care se află pe o parte a bancnotei, se mai află și chipul unuia dintre primii oameni care au urcat pe Everest, exploratorul Sir Edmund Hillary, informeaza Mashable. În plus, apare și profilul insulei Campbell.

Aceasta este cea mai frumoasa bancnota din lume
Aceasta este cea mai frumoasa bancnota din lume

A preluat coroana de la bancnota de 100 de pesos

Bancnota respectivă se află în circulație din octombrie anul trecut și a reușit anul acesta să bată competitori din nu mai puțin de 19 țări. La un pas să fie declarată cea mai frumoase bancnotă din lume s-a aflat și bancnota de 20 de coroane din Suedia, cea de 100 de ruble din Rusia, una din Kazahstan și o alta din Scoția, în valoare de 5 lire sterline.

Bancnota de 5 dolari neo-zeelandezi a preluat coroana de la câştigătoarea din 2021, care a fost bancnota mexicană de 100 de pesos. Aceasta o înfăţişează pe călugăriţa Juana Ines de la Cruz – eroină respectată în Mexic, dar şi un fluture monarh. În evaluarea bancnotelor se iau în seamă criterii precum culorile, contrastul, simetria, abordarea artistică şi elementele de securitate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...