Care este starea celor două eleve lovite pe trotuar, în accidentul din zona Vitan-Bârzești din București. Explicațiile medicilor

Elena Avramescu 19.01.2023, 13:08
Care este starea celor două eleve lovite pe trotuar, în accidentul din zona Vitan-Bârzești din București. Explicațiile medicilor

Accident cumplit pe șoseaua Vitan-Bârzești din Capitală, în această dimineață, după ce două eleve care mergeau pe trotuar au fost lovite de o mașină, care a ricoșat în urma unei lovituri puternice.

Eleve lovite de mașină, pe trotuar, în Capitală

UPDATE 13:07.  Medicul Cristian Sîrbu de la Spitalul „Marie Curie”, a vorbit despre starea celor două fetiţe accidentate, spunând că ambele sunt stabile şi echilibrate.

„Sunt stabile ambele în acest moment. Sunt două adolescente de 15 ani, pietoni pe trotuar, când au fost lovite de o maşină ricoşată dintr-un accident multiplu. Una dintre ele este mai grav, în sensul că are o fractură la braţul stâng. După evaluare s-a hotărât intervenţia chirurgicală, motiv pentru care în acest moment se află în sala de operaţie. Cealaltă are nişte contuzii minore. Stabile, echilibrate, cu prognostic bun”, a declarat medicul.

UPDATE 10:12. Lucian Diniță, fost șef al Poliției Române, a făcut primele declarații, spunând ca urmează ca instanțele să stabilească cauza exactă a accidentului auto.

„Fenomenul mâzgă de dimineață. Este specific acestor perioade. De asemenea, substanțele rămân în organism și își fac efectele. Aceasta este circumstanța agravantă, ca și alcoolul de altfel. A fost încălcată o regulă de circulație: neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum și nepăstrarea distanței. Legiștii s-au exprimat de-a lungul anilor, capacitatea de conducere este afectată în proporție de 50% prin consumul de substanțe interzise.

Instanțele vor trebui să stabilească cauza. În momentul de față vorbim despre această mâzgă, care în cazul frânării se comportă precum gheața”, a declarat Lucian Diniță, fost șef al Poliției Române, pentru Digi 24.

Știre inițială

Se pare că accidentul s-a petrecut între trei autoturisme. Astfel că în urma impactului violent, unul dintre acestea a intrat pe trotuar și a lovit cele două eleve. Una dintre fete se află în stare gravă, iar cea a doua fată a suferit răni ușoare, însă se află într-o stare mai bună.

Este vorba despre două elevi în vârstă de aproximativ 15 ani. Una dintre ele a suferit un traumatism cerebral și a fost dusă de urgență la Spitalul Marie Curie, în timp ce altă elevă minoră, care a fost și ea rănită ușor.

Accident pe soseaua Vitan-Barzesti din Bucuresti
Accident pe soseaua Vitan-Barzesti din Bucuresti

Șoferii au fost testați cu aparatul etilotest, însă rezultatele au fost negative astfel că au fost testați și cu aparatul drugtest, astfel că s-a aflat că șoferul în vârstă de 36 de ani a fost depistat pozitiv la cocaină.

Momentan, circulația rutieră în zonă este restricționată pe o bandă, pe sensul de mers către Splaiul Unirii.

Știre în curs de actualizare

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...