UPDATE. Accident grav, în Bucureşti. Femeia care a ucis două fete aflate pe trotuar a încurcat pedalele

Diana Dumitrache, Mirabela Năstase 28.02.2021, 18:59

Două fete au murit după un accident grav care a avut loc în cartierul Andronache din Bucureşti. Copilele se aflau pe trotuar când au fost lovite de o maşină. Şoferiţa, în vârstă de 56 de ani, a pierdut controlul volanului, a intrat într-un stâlp, iar autoturismul a fost proiect în gardul unei case.

Doi copii au murit în urma unui accident în cartierul Andronache din Capitală

UPDATE 28 FEBRUARIE, ORA 18:50. Au apărut primele imagini cu cele două victime ale accidentului din București în care o șoferiță a accidentat mortal două fetițe aflate pe trotuar. Cele două victime stăteau jos pe marginea trotuarului în timp ce mai mulți copii se jucau ăn voie. Lângă copii parchează la un moment dat o mașină din care coboară trei tineri.

Mercedesul condus de șoferița de 56 de ani apare cu viteză și trece peste copiii aflați pe trotuar după care izbește stâlpul de beton, după care se oprește în gard. Cei trei tineri, se speri și încep să strige după ajutorul, în timp ce un altul trage de mașină pentru a scoate cele două fete de sub roți.

La fața locului apar între timp mai multe persoane, care reușesc să scoată fetele de sub mașină. Șoferița și soțul ei încep a fi loviți cu pumnii și picioarle de cătr cei prezenți. Soțul șoferiței este scos din mașină și lovit până se prăbușește. După ce își revine, acesta este iarăși agresat, căzând lângă mașină. Agresorul s-a îndreptat apoi către șoferiță care primește același tratament.

Raluca Alexandru, medic la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, a explicat că, pentru prima dată în cazul unei victime rănite grav în urma unui accident rutier, s-a format rapid în spital o echipă de medici din toate specialităţile medicale.

„A venit neînsoţită, inconştientă, Glasgow 3 cum spunem noi, adică era intubată, ventilată mecanic, cu un politraumatism major, multiple fracturi, de la cap până la picioare, traumatism cranio-cerebral important, pneumotorax, hemoragie digestivă, hemoragie internă, avulsie, adică smulgerea membrului superior, a necesitat o atenţie deosebită din partea medicilor, s-a creat o echipă mixtă, interdisciplinară.

În foarte scurt timp a intervenit terapia intensivă, urgentistul, chirurgia generală, a fost solicitată chirurgia vasculară, care a venit de acasă, chirurgia plastică, ortopedia, în momentul în care s-a intrat în sală, fata a făcut stop cardiorespirator, a fost resuscitată, dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a declarat decesul”, a explicat pentru News.ro medicul Raluca Alexandru.

UPDATE 28 FEBRUARIE, ORA 10:00. Noi detalii incredibile în cazul accidentului din cartierul Andronache din Bucureşti. Femeia care a provocat tragedia în urma căreia două fetiţe aflate pe trotuar au murit strivite de maşină a fost audiată trei ore, la sediul Brigăzii Rutiere.

Se pare că şoferiţa a fost lăsată să plece, faţă de ea nefiind luată nicio măsură preventivă. Aceasta a declarat că a pierdut controlul volanului, că nu conducea prea des şi că a încurcat pedalele.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

O şoferiţă în vârstă de 56 de ani a provocat un accident extrem de grav în Bucureşti. Aceasta ar fi pierdut controlul vehiculului care a intrat într-un stâlp. Apoi, maşina a fost proiectată în gardul unei case lovind două fete. Acestea au fost transportate la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă rănile provocate au fost prea grave. Este vorba de două fete în vârstă de 7, respectiv 14 ani.

“Au intrat în stop cardiorespirator și nu au răspuns la manevrele de resuscitare”, au anunțat reprezentanții spitalului din Capitală.

La spital, au ajuns şi şoferiţa şi pasagerul, aceştia fiind duşi la Pantelimon. Se pare că cei doi au fost atacaţi cu lopata de către martorii teribilului accident.

Poliția a anunțat că, după accident, „mai multe persoane ar fi exercitat violențe asupra conducătorului auto și pasagerului”.

“Nu au suferit leziuni care să necesite internare”, au declarat surse din spital, pentru Observatornews.ro.

Autoritățile precizează că sunt făcute cercetări și în acest caz, pe lângă cele privind accidentul, „sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe”. Cercetările sunt efectuate de Secția 7 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Accident grav, în Bucureşti. Două fete au murit după ce au fost lovite de o mașină, pe trotuar
Accident grav, în Bucureşti. Două fete au murit după ce au fost lovite de o mașină, pe trotuar

Care a fost cauza accidentului

Din primele informaţii, femeia care se afla la volan nu a adaptat viteza, moment în care maşina a ieşit de pe carosabil, a lovit un stâlp şi a ajuns pe trotuar, unde le-a lovit pe cele două minore.

„În jurul orei 15:40, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier care a avut loc pe strada Menţiunii.

Din primele informaţii, conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe str. Menţiunii ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un stâlp, iar din impact autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil unde a accidentat doi minori care au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...