Accident feroviar grav în Prahova. Două trenuri s-au ciocnit. Ce se întâmplă acum la fața locului

Redacția IMPACT 18.12.2019, 17:14
Accident feroviar grav în Prahova. Două trenuri s-au ciocnit. Ce se întâmplă acum la fața locului

Un acccident feroviar deosebit de grav în România a avut loc în urmă cu puțin timp. Două trenuri s-au ciocnit frontal în zona Gării Ploiești Triaj. În urma accidentului, cinci persoane au fost rănite. La fața locului au ajuns descarcerări, două autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de terapie intensivă și una de transport personal și victime multiple.

UPDATE 17:1437 de persoane (din care 34 adulți și 3 minori) au fost evaluate medical la fața locului, însă nu necesita transport la spital.

UPDATE 17:10– 11 persoane sunt rănite. Una dintre ele cu are politraumatisme și a fost preluată de elicopterul SMURD.

UPDATE 16:37– În urma incidentului feroviar, un număr de șase persoane au fost rănite. Ele sunt evaluate la fața locului de către echipajele medicale. Persoanele sunt conștiente, transmite ISU Prahova. Totodată, traficul feroviar pe ruta Ploiești Sud-București este blocat.

Coliziune frontală între două trenuri

Potrivit primelor date disponibile, un tren marfar care ar fi depășit semnalul de oprire a intrat în coliziune cu un tren personal care circula pe ruta Ploiești Sud – București, transmite Digi 24. Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii au fost solicitați să intervină, miercuri după-amiază, în gara Ploiești Triaj, în apropierea municipiului Ploiești, unde două trenuri au deraiat.

„Prahova – accident feroviar produs intre un tren de călători și un tren de marfă. Din informațiile apelantului, cinci persoane ar fi rănite.
La locul incidentului se deplasează două autospeciale de descarcerare, 2 mașini de stingere, o autospeciala pentru transport victime multiple, 4 ambulante SMURD și 3 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanta. Misiunea este în dinamică”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratul General al Poliției Române — IGPR.

 

În sprijinul echipejelor prahovene, la față locului a fost trimisă și echipa CBRN a Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență. De asemenea, un elicopter SMURD se deplasează în zonă.

Echipa CBRN a fost trimisă la fața locului (imediat după primirea apelului ), înainte ca reprezentanții ISU să ajungă în zonă. Măsura a fost necesară întrucât nu se cunoștea natură încărcăturii trenului de marfă, explică reprezentanții ISU.

~Știre în curs de actualizare~

Urmăriți Impact.ro și pe