Accident cumplit la Călugăreni, pe DN 5, soldat cu 10 victime. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Elena Avramescu, Cristi Ionică 26.02.2021, 09:20

Accident cumplit la Călugăreni. Tragedie în această dimineață pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, la Călugăreni, unde în urma unui accident un bărbat a decedat. În urma impactului au rezultat 10 victime, dintre care una decedată, 6 preluate de ambulanțe și transportate la spitale din București, o victimă preluată de elicopter și trasportată la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, o victimă în stop cardiorespirator, la care se efectuează manevre de resuscitare și o victimă care refuză transportul la spital.

Accident cumplit la Călugăreni

UPDATE Din nefericire, o a doua persoană a decedat în urma cumplitului accident, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 40 de ani, aflată în autoturism.

În urma acestui accident au fost implicate un autoturism în care se aflau trei persoane şi o autoutilitară în care erau şapte persoane. Datorită numărulul de victime, pentru gestionarea eficientă a evenimentului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Echipajele de intervenţie sosite la faţa locului au constatat faptul că în accidentul de la Călugăreni a fost implicat un autoturism în care se aflau trei persoane şi o autoutilitară în care se aflau şapte persoane. Două persoane au fost încarcerate în autoutilitară, iar una în autoturism. Din păcate, un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani care se afla în autoutilitară a fost declarat decedat. Echipajele SAJ au preluat două victime, iar SMURD o victimă pe care le transportă la spitale din Capitală, potrivit unui comunicat al ISU Giurgiu.

Accident cumplit la Calugareni
Accident cumplit la Calugareni

În întreaga zonă, circulaţia este blocată pe ambele sensuri.

În urmă cu puţin timp ISU Giurgiu a fost anunţat cu privire la faptul că pe DN 5 Giurgiu – Bucureşti, în localitatea Călugăreni, a avut loc un accident rutier în care sunt implicate două autovehicule şi au fost rănite şapte persoane dintre care trei încarcerate, motiv pentru care a fost activat planul roşu de intervenţii, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Imediat după producerea accidentului, la faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei ambulanţe SMURD, un echipaj de descarcerare, autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială de primă intervenţie şi comandă precum şi cinci ambulanţe SAJ.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...