Accident aviatic China: Toți cei 132 de pasageri au murit Video

Cătălina Burghelea 22.03.2022, 08:53
Accident aviatic China: Toți cei 132 de pasageri au murit Video

Un avion Eastern Airlines, cu 132 de pasageri la bord, s-a prăbușit, luni, în munții din regiunea Guangxi (China). Aeronava decolase din Kunming și trebuia să ajungă la Guangzhou. Mai avea puțină distanță până la destinație când s-a produs accidentul groaznic, Boeingul 737 fiind cuprins de flăcări în momentul impactului.

Grav accident aviatic în China. Toți pasagerii au murit

Salvatorii au continuat să caute supraviețuitori ai accidentului aviatic din sudul Chinei, în timp ce familiile celor de la bord s-au adunat la un aeroport din apropiere. Marți dimineață, presa de stat chineză a transmis că toți cei 132 de pasageri au murit. Este cel mai grav accident aviatic produs în China, în ultimii 12 ani.

Zborul Eastern MU5735 transporta 132 de persoane când s-a prăbușit de dealurile din provincia Guangxi. Tragedia aviatică a stârnit multă durere în toată China. Președintele Xi Jinping a ordonat o anchetă la scară largă. Sute de respondenți au fost trimiși la locul accidentului din Wuzhou.

Incendiu de pădure provocat de prăbușirea avionului

Presa locală a raportat că s-au găsit părți ale epavei și resturi împrăștiate în zonă, inclusiv rămășițe carbonizate de genți, portofele și cărți de identitate. Impactul avionului cu zona deluroasă a stârnit un incendiu de pădure care a fost stins ulterior.

Din momentul producerii tragediei aviatice, familiile și prietenii pasagerilor au sosit pe Aeroportul Internațional din Guangzhou. Zborul China Eastern Airlines trebuia să aterizeze acolo luni după-amiază.

Foto Flightradar24
Foto Flightradar24

Familiile victimelor sunt devastate de vestea teribilă

Autoritățile locale nu au identificat încă pasagerii și membrii echipajului, dar printre aceștia se afla și un grup de șase persoane, inclusiv un adolescent, care călătorea la Guangzhou pentru a participa la o înmormântare, a informat presa locală. O femeie intervievată a declarat că sora ei și prieteni apropiați fac parte din acel grup, adăugând că și ea trebuia să fie în acel avion, dar a schimbat aeronava.

Un alt bărbat a precizat că este colegul unui pasager pe nume Tan. După ce a confirmat că amicul său se afla la bordul avionului, a trebuit să dea vestea tristă familiei lui Tan.

„Plângeau. Mamei lui nu-i venea să creadă că s-a întâmplat asta”, a spus acesta. „Era foarte tristă, băiatul ei avea doar 29 de ani”, a adăugat băbatul.

Imaginile jurnaliștilor arată familii șocate de tragicul accident aviatic, care așteaptă într-o zonă izolată a aeroportului Guangzhou, primind ceva asistență din partea personalului companiei aeriene. Un clip care circulă pe rețelele sociale chineze arată un bărbat prăbușit pe scaun, în timp ce plângea.

Aeronava a picat în gol

Cursa MU5735 era în aer de peste o oră și se apropia de Guangzhou, când a căzut brusc. Posturile de televiziune de stat chineze au difuzat filmări care par să arate un avion cu reacție care pică în gol.  Imaginile au fost surprinse de camera de bord a unei mașini. Avionul Boeing 737-800 a căzut mii de metri în trei minute.

Compania aeriană și autoritățile aviatice chineze au demarat o anchetă asupra accidentului. Cei care au intervenit la fața locului încă încearcă să recupereze cutia neagră a avionului și orice alt echipament care ar putea ajuta la identificarea cauzei tragediei aviatice.

Condoleanțe din partea companiei aeriene

China Eastern Airlines, unul dintre cei trei mari transportatori de stat ai țării, și-a exprimat „profunde condoleanțe” victimelor și familiilor acestora. Și-a ținut la sol toate avioanele Boeing 737-800 și a înființat o linie telefonică pentru persoanele care caută informații despre pasageri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...