A turnat oțet în apa în care spăla căpșunele și a descoperit trucul anului. Toată lumea o laudă pentru asta

Stan Filon, Cătălina Burghelea 30.04.2023, 23:47
A turnat oțet în apa în care spăla căpșunele și a descoperit trucul anului. Toată lumea o laudă pentru asta

Un internaut a turnat oțet în apa în care spăla căpșunele și a descoperit trucul anului! Oamenii au fost șocați să vadă rezultatul și foarte mulți au dat fuga să repete experimentul. Se pare că toată lumea trebuie să facă asta, de fiecare dată când cumpără fructele preferate ale primăverii.

A turnat oțet în apa în care spăla căpșunele și a descoperit trucul anului

Așadar, un internaut a lansat o nouă modă, după ce a turnat oțet în apa în care spăla căpșunile recent cumpărate de la piață. Căpșunile sunt fructele preferate ale primăverii, iar românii le așteaptă cu nerăbdare toată iarna. Chiar dacă atunci când apar au un preț destul de piperat, mulți români cumpără fructele preferate.

Puțini știu însă că o simplă spălare cu apă a căpșunilor nu este suficientă. Din cauza formei lor, cu semințele aproape la vedere, și cu găurelele în care stau acestea destul de adânci, fructele noastre pot ascunde multe pericole pentru sănătate.

A turnat otet in apa in care spala capsunele si a descoperit trucul anului
A turnat otet in apa in care spala capsunele si a descoperit trucul anului

Cum să spălăm bine căpșunele

Căpşunele pot ascunde în găurelele respective diverse reziduuri, pământ, praf, gâze și chiar viermișori sau larvele unor insecte sau microorganisme destul de periculoase, mai ales dacă sunt ingerate. Ei bine, acestea nu pot fi îndepărtate printr-o simplă spălare. Sunt mai multe metode prin care putem spăla eficient legumele. Acestea se pot clăti în apă cu bicarbonat de sodiu, spălare în apă cu sare sau curățare în apă cu oțet. Această ultimă modalitate se pare că este cea mai eficientă.

Iată ce trebuie să faci! Pune două căni mari de apă și două linguri de oțet de mere într-un recipient încăpător, unde să intre toate fructele. Apa trebuie să acopere foarte bine fructele și trebuie lăsate aproximativ 30 de minute. După aceea, clătește-le bine sub jet de apă rece, pentru a îndepărta mirosul de oțet. Lasă-le la scurs într-o sită, apoi păstrează-le la frigider, așezate în caserole, pe șervețele de hârtie, care vor absorbi umiditatea. Este posibil ca în apa în care au stat fructele să găsești viermișori sau alte vietăți care s-au aflat în fructele noastre și care au fost scoase la suprafață de oțetul din apă.

În plus, oțetul este un acid (acid acetic) care ucide germenii, bacteriile, ciupercile și microorganismele aflate pe fructe, inclusiv diverse tipuri de mucegai. La fel putem face și cu fructe precum zmeura, afinele, coacăzele sau murele.

 

Compoziție Foto: Carmen Iozan

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...