A rămas unul dintre puținii susținători ai lui Putin. Toți românii îl iubeau în anii ’90

Andra Daoud 13.04.2022, 18:59
A rămas unul dintre puținii susținători ai lui Putin. Toți românii îl iubeau în anii ’90

În timp ce multe persoane publice se dezic de Vladimir Putin și îi întorc, rând pe rând, spatele după invadarea Ucrainei, un actor de la Hollywood rămâne unul dintre puținii săi susținători. El a dat recent o petrecere, la care au fost invitați câțiva dintre cei mai importanți susținători ai regimului de la Kremlin și nu s-a ferit să se afișeze alături de aceștia.

A rămas unul dintre puținii susținători ai lui Putin

Vladimir Putin și-a atras o mulțime de critici în rândul persoanelor publice, după ce a invadat Ucraina. Rândurile susținătorilor lui Putin se subțiază de la o zi la alta, iar Gerard Depardieu și Silvio Berlusconi sunt doar două exemple de persoane publice care i-au întors spatele președintelui Rusiei și care au condamnat acțiunile militare din Ucraina.

În contextul actual, actorul Steven Seagal a rămas unul dintre puținii susținători ai lui Putin. Actorul a dat recent o petrecere, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, într-un restaurant de lux din Moscova. La petrecere au fost invitați și unii dintre cei mai importanți susținători ai regimului Putin, inclusiv redactorul-șef al rețelei de știri controlate de stat, dar și unul dintre cei mai cunoscuți propagandiști ai Rusiei, care a și tradus discursul lui Seagal în rusă.

Actorul are o relație apropiată cu președintele Rusiei, iar în 2016 a primit cetățenia rusă. Seagal a făcut câteva declarații controversate de-a lungul timpului, una dintre ele fiind cea potrivit căreia anexarea Crimeei din 2014 a fost „foarte rezonabilă”. Iar pe Vladimir Putin l-a descris drept „unul dintre cei mai mari lideri mondiali în viață”.

A rămas unul dintre puținii susținători ai lui Putin. Toți românii îl iubeau în anii '90
Vladimir Putin și Steven Seagal, în timpul unei întâlniri

Putin a pierdut susținerea multor persoane publice

Acțiunile lui Vladimir Putin i-au făcut pe mulți față de care era apropiat să se distanțeze de el și să condamne ferm invadarea Ucrainei. Un exemplu în acest sens este actorul Gerard Depardieu, care a calificat drept „excese nebunești și inacceptabile” acțiunile comandate de Putin în Ucraina.

Actorul francez devenise cetățean rus în 2013, după ce a criticat guvernul din țara lui natală pentru politicile fiscale. Acum însă, Depardieu a transmis că Putin ar trebui „să oprească luptele și să negocieze”. Declarațiile sale au stârnit un val de furie la Kremlin, așa cum era de așteptat. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că actorul nu a înțeles situația din Ucraina. Au existat inclusiv voci care i-au cerut lui Putin să îi anuleze cetățenia actorului francez.

Și Silvio Berlusconi, la rândul său, a spus că Rusia este responsabilă pentru „masacrarea civililor din Bucha” și pentru toate crimele de război. La scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina, și regizorul american Oliver Stone, care anterior apărase acțiunile Rusiei în Crimeea, a spus că „agresiunea lui Putin în Ucraina este o greșeală”.

Urmăriți Impact.ro și pe