A pus orez în ghiveciul cu flori. Trucul care te ajută să ai cele mai frumoase plante

Ioana Bucur 02.07.2022, 12:40
A pus orez în ghiveciul cu flori. Trucul care te ajută să ai cele mai frumoase plante

Plantele sunt o sursă de culoare și pot da viață oricărei încăperi. În plus, se spune că unele ar avea beneficii neașteptate pentru locuință, atrăgând fericirea și norocul. Partea cea mai dificilă nu este alegerea, ci îngrijirea lor. Un experiment s-a transformat într-un truc pe care ar trebui să îl încerce toți cei pasionați de grădinărit. Află ce se întâmplă dacă pui orez în ghiveciul cu flori.

De ce să pui orez în ghiveciul cu flori

Pentru mulți, o cameră fără nicio plantă este doar o încăpere fără personalitate. Din păcate, cele pe care le cumpărăm de la magazin, oricât de sănătoase ar părea în momentul achiziției, ajung să se usuce după doar câteva zile.

De aceea este foarte important să ne facem temele înainte de aduce o nouă plantă în casă și să fim siguri că îi putem asigura condițiile și îngrijirea de care are nevoie, de la lumină până la frecvența udării.

Vestea bună este că există și trucuri ce ne ajută să păstrăm florile din ghiveci în cea mai bună stare, iar unul dintre ele are ca ingredient principal orezul. Acesta are în compoziție substanțe nutritive care le stimulează creșterea, promovează bunăstarea și dezvoltarea lor generală. Cu alte cuvinte, orezul este cel mai ușor de folosit și ieftin îngrășământ.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi o farfurie cu orez crud într-un recipient în care ai turnat înainte doi litri de apă. Așteaptă până când începi să observi că apa devine albă, ceea ce înseamnă că lichidul a absorbit potasiul din orez. Trece amestecul printr-o strecurătoare și pune apa în forme pentru gheață pe care le bagi apoi în congelator. Cuburile obținute vor fi, de fapt, capsule de îngrășământ bogat în potasiu.

A pus orez în ghiveciul cu flori. Trucul care te ajută să ai cele mai frumoase plante

Trucul ce nu ar trebui să îți lipsească din arsenal

Unul pe săptămână va fi suficient pentru plantele tale, pentru a favoriza creșterea acestora. Pentru orhidee în special, acest îngrășământ de orez poate stimula înflorirea.

Dacă nu vrei să te complici, poți sări peste etapa congelatorului. Toarnă amestecul direct pe pământul florilor, având grijă să nu auzi și frunzele. Limitează-te să faci acest lucru o dată la două săptămâni, atunci când planta nu este în stare de repaus.

Trebuie menționat că orezul nu este indicat pentru toate plantele, fiind recomandat mai ales pentru cele acidofile. Trucul dă rezultate și pentru mușcate, bougainvillea și dipladenia, adică acele plante care au nevoie de potasiu pentru înflorirea abundentă și lungă. Orezul este, de asemenea, foarte potrivit pentru acele plante care produc rădăcini aeriene, cum ar fi orhideele.

Urmăriți Impact.ro și pe