A murit Victor Babiuc. Fostul ministru al Apărării avea 84 de ani

Stan Filon, Alexandru Zanfirescu 26.02.2023, 12:48
A murit Victor Babiuc. Fostul ministru al Apărării avea 84 de ani

Partidul Național Liberal este în doliu, după moartea lui Victor Babiuc. Fostul ministru al Apărării a murit sâmbătă, 25 februarie, la vârsta de 84 de ani. S-a făcut remarcat în politica din România, mai ales după ce a condus Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, dar și pe cel al Justiției.

A murit Victor Babiuc

Așadar, liberalul Victor Babiuc, fost ministru al Apărării, a murit sâmbătă, 25 februarie, la vârsta de 84 de ani. Liberalul s-a făcut remarcat în viața politică din România, făcând parte din mai multe guverne. A fost ministru în guvernul  Theodor Stolojan, Victor Ciorbea, Radu Vasile dar și în cel al lui Mugur Isărescu.

„Sâmbătă, 25 februarie, a încetat din viață Victor Babiuc, un politician cunoscut după 1989, retras din spațiul public de mai mulți ani. Victor Babiuc a deținut, după 1989, funcții importante în statul român: deputat în mai multe legislaturi (1990-2004), ministru al Apărării Naționale, ministru al Afacerilor Interne, ministru al Justiției, președinte al Camerei de Comerț a României. „În toate înaltele demnități care i-au fost încredințate, Victor Babiuc a probat un profesionalism și o rigoare ireproșabile.

A făcut parte din mai multe guverne ale României

A fost întotdeauna un om al dialogului, a respectat pe toată lumea și a avut întotdeauna ușa deschisă pentru cei care au apelat la el. Executarea unui ordin primit pe cale ierarhică, în timpul mandatului de ministru al Apărării, i-a adus peste ani o nedreaptă condamnare penală, pe care Dumnezeu nu i-a mai lăsat timpul să o îndrepte în justiție. Toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra, cu siguranță, amintirea unui om exemplar, cu calități intelectuale, morale și sufletești de necontestat. Ne-a legat o strânsă prietenie de peste 30 de ani și pierderea lui o resimt cu o imensă durere”, a anunțat scriitorul Radu F. Alexandru pe Facebook.

Victor Babiuc a avut și probleme cu legea la viața lui, fiind condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri dintre George Becali şi MApN. Fusese eliberat condiţionat în 2014, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Dâmboviţa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...