A murit un mare campion. Este doliu în lumea sportului

Corina Oprea 20.06.2023, 11:27
A murit un mare campion. Este doliu în lumea sportului

Lumea sportului este îndoliată, după ce a pierdut unul dintre cele mai mari nume din domeniu. Celebrul sportiv a murit eroic, În timp ce încerca să își apere țara. Toată lumea îl plânge și suferă, dupa ce s-a stins din viață un campion fără pereche.

A murit eroic, pe frontul de luptă

Este doliu în lumea sportului, după ce un sportiv de excepție a fost ucis pe front. Campionul ucrainean la kickboxing, Maxim Bordusy, a fost ucis în luptele din regiunea Zaporojie. Conform autorităților, a fost împușcat mortal la data de 11 Iunie.

La scurt timp după confirmarea veștii, cei care l-au iubit pe marele sportiv au reacționat. Aceștia au solicitat, printr-o petiție direct pe pagina oficială a președintelui Zelenski, să îi fie oferit sportivului titlul de Erou al Ucrainei. A fost foarte apreciat și îndrăgit pentru faptul că a luptat cu mândrie pentru țara lui.

Maxim Bordusy s-a născut în anul 2000 la Kiev și era un sportiv profesionist, care obținute multe premii. Acesta a renunțat, însă, la cariera lui, pentru a intra în armata ucraineană, fără a sta pe gânduri. Acesta a început să lupte pentru țara lui încă din dara de 24 februarie 2022, în prima zi a invaziei ruse.

La început, acesta a făcut parte din direcția Limansk, dar mai apoi a cerut să fie transferat la „Azov” în direcția Zaporojie. A păstrat legătura cu familia de la distanță, iar vestea că nu îl vor mai vedea niciodată i-a distrus pe cei dragi. Sperau că va lupta până la final și se va întoarce acasă triumfător, dar nu a fost așa. La 11 iunie a avut loc ultima sa luptă.

Alexandr Onișcenko, campionul Ucrainei la box printre tineri și juniori, a avut parte de aceeași soartă ca a tânărului de 23 de ani. A a murit în timpul luptelor din regiunea Bahmut, Donețk, la vârsta de doar 30 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe