A murit creatorul benzilor desenate Marvel și DC. Afecţiunea de care suferea George Perez

Beatrice Dumitru 08.05.2022, 12:15
A murit creatorul benzilor desenate Marvel și DC. Afecţiunea de care suferea George Perez

George Perez, legendarul artist de benzi desenate și scriitor cunoscut pentru munca sa la titluri de supereroi precum „The Avengers”, „Wonder Woman” și ”Teen Titans”, printre altele, a murit, au anunțat Marvel și DC Comics. El era cunoscut pentru stilul său curat, dinamic și realist.

De ce a murit George Perez

George Perez a debutat la Marvel în anii 1970, colaborând în special la „The Avengers” şi „Fantastic Four”. Ilustratorul s-a apropiat apoi treptat de seriile DC, cel mai mare concurent al Marvel, colaborând la „Teen Titans” şi contribuind la lansarea „Wonder Woman”, la sfârşitul anilor 1980.

Acesta s-a retras din activitate în anul 2019 din cauza problemelor de sănătate. George Perez avea 67 de ani și în decembrie anunțase că a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în stadiul 3, care era „inoperabil chirurgical” și că i s-a spus că mai are de trăit șase luni până la un an. Decesul  lui a fost anunțat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, iar DC și Marvel au confirmat prin declarații pe rețelele de socializare.

 A murit creatorul benzilor desenate Marvel și DC. Afecțiunea de care suferea George Perez
George Perez avea 67 de ani.

George s-a stins din viață ieri, liniștit acasă, alături de soția sa și familia. Nu a avut dureri și știa că este foarte, foarte iubit. Lumea este mult mai puțin vibrantă astăzi fără el în ea. V-a iubit pe toți. Îi plăcea să vă audă postările și să vadă desenele pe care le-ați trimis și omagiile pe care le-ați făcut”, se spune în postare.

George Perez a fost un artist, un scriitor, un model și un prieten. Munca lui a pavat povești fundamentale în benzi desenate, iar bunătatea și generozitatea sa nu va fi uitată niciodată”, a scris Marvel Entertainment pe Twitter. preluat de France 24.

George Perez a câștigat un premiu important

Familia lui George Perez se mutase în anii 1940 din Puerto Rico la New York, unde tatăl său și-a găsit de lucru într-o fabrică. Talentele lui au apărut devreme și a început să lucreze ca asistent la Marvel înainte de a împlini 20 de ani,  lucrând la titluri precum „Astonishing Tales” și „The Avengers”.

De-a lungul carierei, el a câștigat un râvnit premiu, Eisner, o distincție asemănătoare cu un Oscar în industrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...