A murit actrița Silvia Năstase. E doliu în lumea artistică din România

Corina Oprea 13.06.2023, 18:43
A murit actrița Silvia Năstase. E doliu în lumea artistică din România

Lumea actorilor este mai săracă! S-a mai stins o stea care strălucea pe scena Teatrului Național, dar care de acum va mai face spectacol doar în ceruri. Este vorba despre îndrăgita Silvia Năstase, care a jucat peste două decenii la noi în țară și a apărut și într-una dintre cele mai iubite și cunoscute reclame de la televizor.

Actrița Silvia Năstase s-a stins din viață

Este doliu în lumea teatrului, după ce marea actriță Silvia Năstase s-a stins din viață. Celebritatea avea 80 de ani și devenise cunoscută pentru numeroasele sale apariții la Teatrul Național, dar și pentru participarea în cele mai iubite reclame de pe micile ecrane.

Anunțul trist a fost făcut chiar de către familia sa, prin intermediul TNB. Instituția a transmis totul pe rețelele de socializare, pentru a-i informa pe oamenii care au iubit-o pe Silvia Năstase pentru actrița și omul minunat care a fost.

 „Drum lin printre stele Sylvia, pe scena infinită a universului teatral la făurirea căruia ai trudit cu pasiune, dedicare, modestie și pură dragoste pentru arta dramatică. Îți mulțumim pentru momente de neuitat care vor rămâne în sufletul nostru pentru eternitate. Iți multumesc pentru că ai fost o mamă și o bunică minunată, făuritor de univers teatral, ce ne-a insuflat dragostea pentru această formă de artă. Ne-ai educat să fim curajoși, să trăim frumos și sincer. Te iubim”, a transmis familia actriței, se arată pe pagina de Facebook a TNB.

Cei care doresc să aducă un ultim omagiu o pot face miercuri, 14 iunie, ora 13.00 la Cimitirul Andronache (Strada Cornișei, nr.77, București), unde va avea loc înmormântarea.
Mare doamnă a teatrului ne-a părăsit la venerabila vârstă de 83 de ani și a lăsat un gol adânc în sufletele tuturor celor care au cunoscut-o. Ea a interpretat-o pe doamna de pe micile ecrane care facea reclamă la adezivul Corega pentru a-şi fixa proteza dentară, dar a fost și cea care a lăudat iaurtul Casa Bună.

Actrița își iubea meseria nespus

Pe Silvia Năstase ne-o mai putem aminti și din rolul de bunică și am putut să o urmărim şi în filmul „Marţi după Crăciun“. Celebra actriță a colaborat și cu lumea muzicii, apărând într-unul dintre videoclipurile trupei Kaiser Chiefs.

În perioada 1965 – 1981 a lucrat la Teatrul de Stat din Brăila și la Teatrul Municipal din Ploiești. Actrița a jucat ani la rând pe scena TNB și a făcut furori cu toate rolurile pe care le-a interpretat. În 2004, însă, a avut ultimele apariții pe scenă și apoi s-a retras.

La filmările pentru TV se simțea ca acasă și spunea că totul se petrecea natural. Era bucuroasă să vadă că oamenii o recunosc și iubea mult ceea ce făcea.

„Parc-aş fi la mine acasă. Sunt foarte naturală şi convingătoare. Oamenii parcă spun: e de-a noastră, e vecina de la scara alăturată. Îmi place acest rol, m-am obişnuit cu el”, spunea actrița.

Urmăriți Impact.ro și pe