A avut Nicolae Ceaușescu o amantă? Cine e femeia care l-a fascinat și pe care o considera cea mai frumoasă din România

Elena Avramescu 22.08.2020, 15:46
A avut Nicolae Ceaușescu o amantă? Cine e femeia care l-a fascinat și pe care o considera cea mai frumoasă din România

Vreme de mulți ani s-a zvonit că Elena Ceaușescu a avut nu unul, ci mai mulți amanți, fiind considerată oaia neagră din cuplu. Însă Nicolae Ceaușescu pare să fi fost mai potolit, fiindcă s-a spus că în toți anii de căsnicie ar fi avut o singură amantă, fiind vorba despre o femeie celebră din România.

Nicolae Ceaușescu a avut o amantă?

Cea despre care s-a spus că i-a furat inima lui Nicolae Ceaușescu a fost Matilda Pascal Cojocărița, o cunoscută cântăreață de muzică populară. Artista s-a făcut remarcată în anul 1979, când la doar 21 de ani, a câștigat echivalentul de atunci al titlului de „Miss România” din zilele noastre, concurs care a avut loc la Costinești. La ceva timp după, Matilda Pascal Cojocărița a început o carieră în muzica populară.

S-a zvonit că Nicolae Ceaușescu ar fi spus despre artistă că ar fi o „comoară națională cu voce de privighetoare”. Dar Elena Ceaușescu nu era străină de aceste lucruri, fiindcă știa ce simpatii are soțul ei și încerca să le stopeze prin toate metodele posibile.

amantă Nicolae Ceaușescu
Matilda Pascal Cojocărița era văzută de Elena Ceaușescu drept potențiala amantă a lui Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu o considera cea mai frumoasă femeie din România

„Acesta a fost motivul pentru care nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a spus ulterior ulterior un apropiat de-ai artistei în presa centrală.

Însă nu s-a aflat nici până-n ziua de azi dacă Nicolae Ceaușescu și Matilda Pascal Cojocărița au fost sau nu amanți, mai ales că artista nu vorbește niciodată despre acest aspect din viața sa. Este o mare probabilitate ca Nicolae Ceaușescu să o fi iubit în secret, dar de teama soției sale, nu a făcut niciun pas în acest sens.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...