A amestecat bicarbonat cu ulei de măsline şi apă, apoi a stropit grădina. În câteva zile totul s-a schimbat

Iancu Andreea 07.05.2022, 09:17
A amestecat bicarbonat cu ulei de măsline şi apă, apoi a stropit grădina. În câteva zile totul s-a schimbat

Bicarbonatul de sodiu a devenit un ingredient fabulos, pe care mulți îl utilizează atât pentru gătit, dar și pentru proprietățile sale ce aduc beneficii în casă și grădină. Puțini s-au gândit că pot realiza un amestec de bicarbonat cu ulei de măsline și apă și să stropească grădina pentru a observa apoi efectele spectaculoase. Iar acestea chiar apar la scurtă vreme. Mulți dintre cei pasionați de această activitate apelează la astfel de trucuri pe bază de bicarbonat pentru că sunt extrem de eficiente.

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat cu ulei de măsline și apă. Are efecte nebănuite în grădină

Puțini s-au gândit la faptul că bicarbonatul poate să își dezvăluie beneficiile nu doar pentru gătit sau în baie ori curățenia casei, ci și în grădină. În timp ce mulți îl utilizează la desfundarea chiuvetei sau a scurgerilor din baie, alții nici nu s-au gândit că acest ingredient banal ascunde o mulțime de beneficii și pentru grădină. La fel ca în restul casei, bicarbonatul este folosit pentru a preveni utilizarea substanțelor toxice.

Pulberea albă și fină este prietenoasă cu mediul înconjurător, astfel că poate fi folosită cu succes în grădină pentru îngrijirea plantelor tale preferate. Dacă ești pasionat de grădinărit, află că poți utiliza un amestec de bicarbonat, ulei de măsline și apă pentru a înlocuit pesticidele. Metoda este simplă și presupune realizarea unei soluții pe care să o pulverizezi în grădina ta. Mulți dintre cei care îndrăgesc plantele preferă soluții lipsite de substanțe dăunătoare pentru mediu.

A amestecat bicarbonat de sodiu cu ulei de măsline și apă, apoi a stropit grădina
Bicarbonatul de sodiu, un ingredient cu multiple utilizări în grădină

Soluții pe bază de bicarbonat, utile pentru grădina ta

O astfel de alternativă o reprezintă bicarbonatul. Tot ceea ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură ulei de măsline sau de floarea soarelui și 4 litri de apă, în care mai adaugi 3-4 picături de săpun lichid ecologic. Soluția trebuie amestecată bine și adăugată într-un recipient cu pulverizator. Pasul următor este ca aceasta să fie pulverizată pe plante, o dată la trei zile. Vei observa că insectele dăunătoare nu vor mai distruge vegetația.

O altă utilitate a bicarbonatului de sodiu este asociată cu problema furnicilor. Dacă îți dorești să nu te mai confrunți cu mușuroaie de furnici în grădina ta, folosește un amestec pe bază de bicarbonat. Ai nevoie de 5 lingurițe de pulbere, 5 lingurițe de zahăr pudră și o linguriță de apă. Insectele vor fi atrase de zahăr, pe care îl vor consuma în același timp cu bicarbonatul, care este însă fatal. În scurt timp vei observa că grădina ta s-a eliberat de furnici.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...