Surpriză de proporții în gimnastica românească. Cum a reacționat campionul Marian Drăgulescu la aflarea veștii

Marian Cărăvan 28.07.2020, 11:21

Marian Drăgulescu este singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Va avea aproape 41 de ani când va participa la competiția supremă, cel mai probabil pentru ultima oară în cariera sa prodigioasă. Multiplul campion a reacționat după ultimele schimbări din gimnastica românească.

S-a schimbat conducerea Federației Române de Gimnastică

Pe 5 decembrie 2019, marea campioană Andreea Răducan demisiona din funcția de președinte, motivându-şi decizia prin ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi prin lipsa de susţinere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii. Astfel că era necesară organizarea de noi alegeri, acestea având loc la începutul săptămânii în curs. Doi candidați și-au depus dosarul pentru a prelua șefia Federației Române de Gimnastică, multiplul campion Ioan Suciu, antrenor coordonator al lotului olimpic, și fosta gimnastă Carmencita Constantin.

Alegerile pentru conducerea forului au fost câștigate de Carmencita Constantin, cu 28 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Ioan Suciu, a adunat 16 sufragii. Mandatul noului președinte al Federației Române de Gimnastică este valid până în 2021.

La Adunarea Generală, organizată în aer liber, la sediul Federației Române de Tir, respectând totodată toate măsurile necesare în această perioadă de pandemie, au participat 44 dintre cei 49 de membri afiliați FRG.

Cum a reacționat Marian Drăgulescu după ce a aflat rezultatul votului

Printre cei ce au fost prezenți la Adunarea Generală de alegeri a FRG s-a numărat și multitplul campion Marian Drăgulescu, singurul gimnast român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, competiție amânată pentru 2021. „Marocanul” va avea aproape 41 de ani când va concura, cel mai probabil, pentru ultima oară, la competiția supremă. Va executa atunci ultimele sărituri pentru o medalie olimpică. Campionul are speranțe că se vor schimba lucrurile în ceea ce privește gimnastica artistică românească, și vom avea din nou rezultate, atât la masculin, cât și la feminin.

„Sper ca noua conducere să readucă gimnastica românească acolo unde îi este locul la nivel internaţional. Sper să se reorganizeze şi să ne recâştigăm locul pe podium la marile competiţii”, a spus Marian Drăgulescu.

Se concentrează pe ceea ce mai are de făcut în sport și nu se gândește la vreo funcție de conducere. Până la Jocurile Olimpice, Marian Drăgulescu are ca obiectiv participarea la Europenele din decembrie.

„Mă concentrez pe pregătirea pentru Jocurile Olimpice, pe Campionatele Europene din decembrie… Deocamdată la asta mă gândesc. Cât timp fac sport de performanţă vreau să îl fac la cel mai înalt nivel. După aceea voi vedea şi eu cum pot să ajut gimnastica românească. Sunt în acest fenomen de la 7 ani şi mi-aş dori să rămân aici şi să pun umărul”, a mai spus marele campion.

Carmencita Constantin a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică Sursa foto: Facebook FRG

Cine este Carmencita Constantin, noua șefă a Federației Române de Gimnastică

Carmencita Constantin a practicat gimnastică ritmică și a fost antrenor și arbitru național și internațional la gimnastică aerobică. De asemenea, a fost membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică, precum și președinta Comisiei Tehnice la gimnastică aerobică. În prezent director general al companiei General Electric, are 22 de ani de experiență în management, iar timp de 7 ani a reprezentat România la Comisia Europeană pe probleme de energie, mediu și finanțări UE.

Mandatul preşedintei Carmencita Constantin la conducerea FRG va fi valid până anul viitor, în 2021, când vor fi organizate alegeri pentru următorii patru ani.

Urmăriți Impact.ro și pe