„Am căutat pe Google cum să mă sinucid”. Confesiunea cutremurătoare a unui celebru sportiv

Marian Cărăvan 06.07.2020, 11:21

Se bătea de la egal la egal cu cei mai tari din sportul pe care îl practica, fiind foarte aproape de podiumul mondial. Viața sa a luat o turnură neașteptată și a ajuns în pragul sinuciderii. Celebrul sportiv a făcut mărturisiri cutremurătoare despre momentele delicate prin care a trecut.

Confesiunea cutremurătoare a unui sportiv celebru

Pentru suedezul Robin Soderling, tenisul era un mod de viață. A trăit și a „ars” intens pe terenurile de tenis, la marile turnee din circuitul profesionist. A impresionat la Roland Garros, când a reușit marea performanță de a fi primul jucător ce triumfa în fața marelui Rafael Nadal, la acel turneu de Grand Slam. Se întâmpla în 2009, an în care a jucat finala cu Roger Federer. După acea finală au început problemele pentru tenismenul suedez.

După finala de la Roland Garros, pierdută cu elvețianul Roger Federer, tenismenul a realizat că are presiunea de a câștiga aproape orice meci. „Erau doar trei jucători cu care puteam pierde. Pe restul trebuia să-i înving. Dacă nu o făceam mă simțeam rău, un ratat, un pierzător”, a spus Soderling.

Probleme s-au acutizat în 2011. Culmea, după un turneu câștigat în Elveția. „M-am panicat și am început să plâng. Plângeam și plângeam. M-am întors la hotel și m-am pus în pat. De fiecare dată când mă gândeam să revin pe drumul cel bun, mă panicam.

Pentru prima dată simțeam că, indiferent de cât de mult îmi doream, nu puteam face asta. Nici dacă îmi punea cineva pistolul la cap”, a rememorat Robin Soderling, pentru un post de radio din Suedia.

„Am căutat pe Google cum să mă sinucid”

Robin Soderling a trecut prin clipe de coșmar, povestite chiar de el. Suferea de anxietate și ajunsese să se gândească în mod constant la sinucidere și se documenta pe Google despre cum ar putea să o facă.

„Am suferit de anxietate în mod constant. M-a măcinat pe dinăuntru. Stăteam într-un apartament și mă uitat în gol. Cel mai mic zgomot mă panica. Când o scrisoare a căzut pe podea m-am speriat atât de tare…”, a mărturisit Soderling.

„Am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid. Orice era mai bine decât să trăiesc în acel infern”, a mai spus fostul tenismen.

În 2010, Soderling a ocupat cel mai bun loc din carieră, 4, în noiembrie. El a pierdut finala de la Roland Garros în 2009, cu Federer. În carieră, a triumfat în 10 turnee ATP. După turneul amintit mai sus, în 2011, a aflat că suferă de mononucleoză infecțioasă (n.r. – boală infecțioasă produsă de virusul Epstein-Barr și care se transmite prin sărut) și nu și-a mai putut continua cariera la nivel înalt, fiind nevoit să se retragă, patru ani mai târziu.

Urmăriți Impact.ro și pe