Ce s-a întâmplat cu Marian Vanghelie la Bacalaureat. Fostul primar a pățit-o rău de tot

Andrei Cezar 22.06.2020, 13:57

Bacalaureatul și-a intrat în drepturi, iar febra examenului maturității i-a cuprins pe elevii care au terminat clasa a XII-a. Luni s-a ținut prima probă, cea de Limba și literatura română, probă care, în trecut, a reprezentat un adevărat calvar pentru multe celebrități autohtone. Printre cei care s-au făcut de râs la această probă este și fostul edil al Sectorului 5, Marian Vanghelie, care a fost dat afară din examen, după ce a fost prins cu ”copiuțe”.

Cum a fost dat afară Marian Vanghelie din sala de examen

Marina Vanghelie este cunoscut pentru celebrele sale perlele precum ”goagăl”, ”almanahe”, ”care este” și multe altele.

La vârsta de 14 ani, în 1982, el a intrat la Grupul Scolar Industrial “Alexandru Sahia”, actualul liceu teoretic Lucian Blaga din Capitală. Însă nu a reușit să-l termine, în clasa a 10-a renunțând la învățătură și dedicându-se politicii, potrivit Cancan.ro

După 15 ani, însă, Marian Vanghelie se inscrie la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, cursuri la seral, pe care le termina în 2000, o data cu castigarea fotoliului de primar al Sectorului 5. Tot în anul respectiv își încearcă norocul și se înscrie la examenul de Bacalaureat, la vârsta de 32 de ani. Cum nu s-a pregătit suficient, Vanghelie a încercat să copieze la proba de Limba și literatura română. Profesorii supraveghetori l-au prins cu celebrele  ”copiuțe” motiv pentru care a fost dat afară din examen.

Edilul de atunci al Sectorului 5 nu avea să renunțe atât de ușor la obținerea diplomei de BAC. El a promovat examenul maturitatii, un an mai târziu, la 33 de ani, existand mari semne de intrebare in privința corectitudinii examinatorilor.

Ce s-a întâmplat cu Marian Vanghelie la Bacalaureat. Fostul primar a pățit-o rău de tot
Ce s-a întâmplat cu Marian Vanghelie la Bacalaureat. Fostul primar a pățit-o rău de tot

Alte vedete care au ”picat” la proba de Limba română

Sunt și alte personaje din lumea showbizului de la noi, care nu s-au îmbăcat prea bine cu limba română. Cel puțin la examenul de Bacalaureat. Iată câteva exemple:

  • Adelina Pestrițu a obținut nota 3,60;
  • Iuliana Luciu a primit 3,30, însă în următoarea sesiune s-a ambiționat și a obținut 7,45
  • Dan Capatos, deși este un prezentator mereu cu vorbele la el, totuși la proba de Limba română de la BAC a dat-o în bară. A luat 3, dar, din spusele acestuia, s-ar fi certat cu profesoara, care l-a dat afară, iar nota a fost acordată în baza celor scrise de el până la momentul respectiv.
Urmăriți Impact.ro și pe