Cine este, de fapt, avocata superbă care îl apără pe Alex Pițurcă. Legătura nebănuită cu trecutul fiului selecționerului. Foto

Mihnea Tălău 01.02.2023, 20:19

Avocata Silvia Uscov și-a făcut un renume după ce a ales să reprezinte în instanță două personalități controversate din România. Este vorba despre Elena Udrea și mai nou de Alex Pițurcă, în dosarul privind măștile din pandemie, în care este cercetat alături de tată său Victor Pițurcă.

Legătura dintre Alex Pițurcă și avocata sa

De unde legătura cu Alex Pițurcă? Puțini cunosc faptul că Silvia Uscov este verișoara primară a Cristinei Ich, mama copilului fostului fotbalist. Trebuie spus că avocata are mai bine de un deceniu și jumătate de experiență în domeniul juridic, iar acum a apărut în prim-plan după ce a sărit în apărarea celor două persoane publice menționate, scrie Playtech.ro.

Din informațiile de pe rețelele de socializare rezultă că Silvia Uscov a terminat studiile la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București și a urmat un program de masterat în Științe Penale la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, ulterior a urmat și câteva programe de perfecționare.

Cariera promițătoare a Silviei Uscov

În 2007, ea și-a început cariera în programul de intership David & Baias, iar în următorii doi ani a făcut intership la societățile Mircea și Asociații și SALANS – Moore & Associates.

A mai fost și consilier juridic și director administrator în cadrul URED Group – Univers Real Estate Development în 2012, iar în 2014 a ocupat poziția de avocat stagiar în Baroul București colaborator în cadrul Mitucă și Asociații.

Ea a povestit pe pagina de Facebook, cu ceva timp în urmă, despre cât de grea este meseria de avocat în unele momente.

,,Dintre toate ramurile avocaturii, cea de penal este de departe cea mai dificilă. Poate și dintr-o perspectivă personală, pentru că libertatea e cea mai de preț pentru mine, după viață, implicit și sănătate.

Ca medicul care trebuie să învețe să comunice un diagnostic greu unui pacient sau să transmită familiei că i-a decedat pacientul, la fel și avocatul de penal este cel care trebuie să învețe să le spună că un om nu mai este liber din acea zi sau că nu va fi eliberat nici de data aceasta”, a scris pe pagina sa de socializare, Silvia Uscov.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...