VIDEO EXCLUSIV

Lecția pe care i-a dat-o Dem Rădulescu lui George Ivașcu în studenție: „Am crezut că o să mă certe”. VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip 06.01.2023, 17:28

George Ivașcu este un nume de referință în branșa actorilor și pe lângă rolurile memorabile din teatru și film pe care le are în CV, el are și privilegiul de a forma tinerii aspiranți la statutul de actor. George Ivașcu este profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie și urmează același principiu pe care regretatul maestru Dem Rădulescu l-a folosit în facultate, când el era la început de drum. În interviul exclusiv acordat pentru Impact.ro, celebrul actor ne-a spus că nu a suferit niciodată din cauza faptului că nu este un bărbat înalt.

Lecția pe care i-a dat-o Dem Rădulescu lui George Ivașcu în studenție

George Ivașcu are diverse colaborări, el putând fi văzut în spectacole la teatrul Bulandra sau la Sala Gloria. Pe micul ecran, actorul îi dă viață personajului Pelicanul, unul dintre oamenii de bază ai lui Bebe Măcelaru, în serialul „Clanul”, care va reveni în acest an la Pro TV cu cel de-al doilea sezon.

„Eu sunt angajatul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, sunt profesor de actorie și acolo am și baza. În rest colaborez. Și îmi face plăcere o bună perioadă să îmi concentrez toată forța actoricească și toată creativitatea și ludicul în a reveni în fața telespectatorilor”, ne-a spus el.

Ce a învățat George Ivașcu de la regretatul său profesor Dem Rădulescu

Cea mai mare responsabilitate pe care o are Ivașcu pe plan profesional este aceea de a șlefui tinerele talente care aspiră la o carieră în teatru și film. Am fost curioși dacă este un profesor exigent, care pică studenții pe bandă rulantă.

„Dimpotrivă. Am învățat de la profesorul meu Dem Rădulescu că ei sunt acum niște tineri la început de drum și atunci singurul lucru pe care îl fac este să le recapăt încrederea, să își recapete încrederea și ăsta este lucrul cel mai important. De ce zic asta? Pentru că și eu am fost lipsit de încredere și a contat foarte mult.

Țin minte în anul întâi când nu știam ce să fac cu mâinile, eram și mic de statură și aveam așa un soi de crispare și o dată m-a luat temperamentul și am început să dau din mâini, să zic: „Nu se poate, domn profesor!” Domnul profesor Dem Rădulescu așa înțelept, îl țin minte și acum, avea o geacă albă și părul alb așa parcă era Moș Crăciun – am crezut că o să mă certe – s-a uitat așa înțelept la mine:

„Bravo, Gică! Ăsta ești tu! Dă din mâini!” Această lecție pe care am primit-o atunci de încurajare, aceasta este direcția principală pe care o am cu studenții. Evident exigența vine nu pentru că aș fi eu un profesor exigent, ci este exigența profesiei: trebuie să vii cu textul învățat, trebuie să vii la timp, adică sunt lucruri pe care trebuie să le faci toată viața și atunci ele trebuie învățate odată pentru totdeauna și anume la școală”, a declarat, pentru Impact.ro, George Ivașcu.

Ce spune George Ivașcu despre statura sa

Interpretul lui Pelicanul din serialul Clanul susține că nu a fost niciodată complexat de faptul că nu este un bărbat înalt.

„Nu am suferit, din contră, am luat lucrul acesta ca pe un cadou. De ce? Ok, nu îndeplinesc niște standarde așa cum le văd majoritatea oamenilor, atunci trebuie să suplinesc cu altceva. Și atunci am suplinit să zic cu ideea de a bucura pe ceilalți.

Îmi place să știu că oamenii zâmbesc și atunci iată cum un așa zis “defect” poate deveni un atu, pentru că mi-am dat seama că această statură îmi dă o altă direcție, aceea de a-i face pe oameni să zâmbească”, a spus, pentru Impact.ro, George Ivașcu.

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe