Data care se ia în calcul pentru redeschiderea mall-urilor în România. Ce spune Raed Arafat

Luiza Moldovan 28.05.2020, 12:38

Raed Arafat nu crede că mall-urile se vor deschide prea curând, dar nici nu dă un termen fix. Lucrurile sunt încă neclare. Certitudini va avea după ce va discuta cu specialiștii.

Se redeschid mall-urile?

Șeful DSU spune clar că mall-urile nu se vor deschide la 1 iunie și nici data de 15 iunie nu o înaintează cu certitudine.

„Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15 mai. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii.

La hotel nu e problemă – și acum se poate merge la hotel. La activități în aer liber probabil că vor fi mai relaxate, dar nu înseamnă că vor fi fără restricții. O să ajungem cu siguranță la această situație și sper să avem o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare”, a spus Raed Arafat, în exclusivitate, la emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de Radu Tudor.

redeschiderea mall-urilor nu este o prioritate pentru autorități
Redeschiderea mall-urilor nu este o prioritate pentru autorități

Relaxare etapizată și mai sigură

În alte țări, măsurile de relaxare au fost luate tot etapizat. Acest set de protocoale a fost pus la punct de virusologi care au avertizat asupra pericolului relaxării prea mari a populației.

Acum, autoritățile române trebuie să facă față unui val din ce în ce mai puternic de abordare similară cu cea din alte țări.  Christian Dorsten, renumitul virusolog german care nu a fost de acord cu măsurile de relaxare, este deja văzut ca un “distrugător al economiei“. Pericolul pe care tot încearcă să-l facă cunoscut oamenilor experții virusologi este că al doilea val al epidemiei poate fi mai distrugător decât primul, tocmai din cauză că oamenii lasă garda jos.

Urmăriți Impact.ro și pe