Abia s-a despărțit de Sorana Cîrstea, iar acum a ajuns în echipa Simonei Halep. ”Toată lumea este acasă”

Andrei Cezar, Paul Dobrescu 23.11.2021, 12:11

Se știe faptul că între Simona Halep și Sorana Cîrstea există o rivalitate tacită de mai multă vreme. Cele două sportive înceracă să se evite pe cât posibil. Pe final de sezon jucătoarele și-au stabilit program diferit, astfel încât să nu se poată întâlni la niciun turneu una cu cealaltă. Acum, Simona Help a reușit un ”transfer” de senzație. L-a cooptat în echipa sa pe Teo Cercel, preparatorul fizic de care Sorana Cîrstea s-a despărțit recent.

Teo Cercel, din nou ”acasă”. Simona Halep l-a convis pe preparatorul fizic să revină în echipa sa

Simona Halep nu a avut un sezon tocmai reușit. Accidentările au ținut-o departe de terenul de tenis luni bune, în 2021, motiv pentru care a coborât în clasamentul mondial până pe locul 20, poziție cu care încheie actuala stagiune. Este cea mai slabă clasare a fostului lider WTA din ultimii 9 ani.

În această toamnă, Simona Halep a făcut câteva schimbări extrem de importante în staff-ul său. Mai întâi a renunțat la antrenorul Darren Cahill după o colaborare de șase ani. Se întâmpla la începutul lunii septembrie. În locul australianului a fost adus Adrian Marcu, despre care sportiva a precizat că întotdeauna a avut ”o afinitate” cu el.

După turneul de la Linz, unde Simona a ajuns până în semifinală, dar a fost nevoită să se retragă din cauza unei probleme medicale, fostul lider WTA a adus în echipa sa un alt membru. Este vorba de Teo Cercel, preparator cu care sportiva a mai colaborat în perioada 2013-2020.

Toată lumea este acasă acum. Vă mulțumesc, băieți, pentru că sunteți echipa și familia mea. Să muncim, dar mai întâi zâmbim ? Pentru Theo zâmbetul este un proces în desfășurare”, a scris, luni, Simona Halep pe Instagram.

Abia s-a despartit de Sorana Cirstea, iar acum a ajuns in echipa Simonei Halep. ”Toata lumea este acasa”

Sorana Cîrstea s-a despărțit recent de Teo Cercel

În decembrie, anul trecut, Halep a decis să pună punct colaborării cu Cercel. La scurt timp, Sorana Cîrstea l-a cooptat în staff-ul ei, iar cei doi au colaborat până de curând. La începutul lui noiembrie, Sorana Cîrstea anunța că se desparte de Cercel și că începe o nouă colaborare cu un preparator fizic străin.

După doi ani de colaborare cu Teo Cercel, aș vrea să îi mulțumesc pentru tot efortul depus și să îi urez succes în continuare! Însă mergând mai departe simt că am nevoie de o altă abordare, cu un preparator fizic internațional. Sunt încântată de noua colaborare și abia aștept sezonul 2022!”, a declarat Sorana Cîrstea, sportivă antrenată de belgianul Carl Maes, pentru ProSport!

Motivul pentru care iubita lui Ion Ion Țiriac s-a despărțit de Teo Cercel nu a fost dezvăluit, însă se bănuiește că antrenamentele intense pe care Sorana le făcea alături de preparatorul său ar fi fost de vină pentru accidentările suferite în acest sezon.

În ultimele luni, Sorana s-a confruntat cu mai multe probleme fizice. Românca s-a retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo din cauza unei rupturi musculare! O accidentare similară a împiedicat-o pe Cîrstea să joace la ultimul turneu al sezonului, ce de la Linz!

Urmăriți Impact.ro și pe