SPECIAL. Măștile de protecție ale vedetelor din România. De la Războiul Stelelor la Robocop. ”Am crezut că ești Streinu Cercel”

Andrei Cezar 05.11.2020, 18:16

În multe țări din Europa, masca de protecție este obligatorie inclusiv pe stradă. Aceeași obligație este valabilă și la noi în țară în anumite regiuni și orașe. Iar atunci când călătorim cu avionul, nici nu mai încape vorbă. Iar pentru a fi liniștiți că virusul nu se atinge de ei, unii își procură tot felul de măști care seamănă mai degrabă cu cele folosite în seria ”Star Trek”. Impact. ro vă prezintă fotografii cu cele mai ciudate măști de protecție.

Ce măști de protecție și-au pus vedetele, înainte de a urca în avion

În bagaj, pe lângă hainele obișnuite pe care le luăm într-o călătorie, nu trebuie să lipsească mai multe măști de protecție. Atunci când călătorim cu avionul, fiind o densitate mare de oameni într-un spațiu restrâns, chiar și cu respectarea distanțării fizice, există riscul de îmbolnăvire.

Ce masti de protectie poarta vedetele

Comediantul Micutzu, ținta glumelor pe Internet: ”Ești Darth Wader?”

Faimosul comediant Micutzu a considerat că, pentru a înlătura orice risc de infectare, merită să-și pună probabil cea mai mare mască existentă. În timp ce se afla în avion împreună cu iubita lui, el a făcut un selfie pe care l-a postat pe Instagram:

”Nu e deloc aglomerat în avion. Noroc cu măscuța mea. Nu am mai văzut atâția oameni stând unul lângă altul, de la showul de open mic din @thefoolclub. Sau de la teatru. Waiiittt a seconddddd!”, a adăugat comediantul, în postarea sa.

În cazul său este vorba despre o mască sofisticată, care protejează împotriva gazelor organice, vaporilor și a prafului, și poate fi folosită la ”operațiuni de vopsire și lipire, transvazare de solvenți organici”, conform descrierii de pe un site de specialitate. Nu e de mirare că, după ce a postat imaginea pe rețelele de socializare, au început să curgă și reacțiile de amuzament ale internauților: ”Dai o mână de lavabil în avion?”, ”Pentru ea n-ai avut bani de mască?” – referindu-se la iubita sa, ori ”Mai nou Darth Wader?”, au fost doar câteva din zecile de comentarii.

Ce masti de protectie poarta vedetele

Dan Chișu: ”Nu știu dacă zbor sau mă scufund!”

Celebrul producător și regizor Dan Chișu a stârnit și el amuzamentul fanilor după ce a postat o fotografie pe Facebook în care masca sa de protecție de tip FFP2 este însoțită de o pereche de ochelari care aduc mai degrabă cu cei folosiți la scuba diving. Chiar el a menționat asta, în descrierea pozei: ”Nu știu dacă zbor sau mă scufund :))” Unul dintre urmăritorii săi i-a răspuns: ”Pentru o clipă am crezut că e Streinu Cercel. Zbor lin!”

Ce masti de protectie poarta vedetele

Mihai Albu: ”Zici că sunt un RoboCop!”

Celebrul designer de încălțăminte Mihai Albu se teme de boală, cu atât mai mult cu cât locuiește cu mama lui, care are peste 90 de ani. El poartă la cumpărături un model mai ciudat, care însă îl ține departe de boală: ”Zici că sunt un RoboCop, am plătit în jur de 300 de lei pe mască, am cumpărat-o de pe un site. E dotată cu niște filtre de unică folosință”, a declarat el, pentru playtech. ro.
Ce masti de protectie poarta vedetele

Flick și soția lui, cu masca de ”sudură”, în luna de miere

Flick de la Radio Zu și soția lui, Denisa, s-au întors recent din luna de miere pe care au petrecut-o într-un loc paradisiac, la mii de kilometri depărtare de România, mai exact în Maldive. La întoarcerea în țară, cei doi au imortalizat momentul în care se aflau în autobuzul care îi transporta de la avion către terminal: ”Am lăsat Raiul în spate, ne-am întors la realitate” a descris el, în versuri, situația. Postarea a strâns numeroase reacții: ”Flick, te ai apucat de sudură?”, ”Ați uitat de butelia cu oxigen s-o puneți în cârca”, i-au scris internauții.
Ce masti de protectie poarta vedetele

Dan Helciug, model american, cu ”beculeț”

Iar celebrul solist Dan Helciug  ne-a spus că poartă de cinci ani măști de protecție, din cauza unei grave alergii atopice, multe dintre modele procurându-le online, din America, la prețuri de peste 65 de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe