6 milioane de oameni au primit ordin să reducă consumul de apă. Seceta face ravagii în zonă

Beatrice Dumitru 28.04.2022, 13:02
6 milioane de oameni au primit ordin să reducă consumul de apă. Seceta face ravagii în zonă

Schimbările climatice vor continua să aibă loc de-a lungul multor decenii și au un impact considerabil asupra ecosistemelor și sănătății oamenilor. Experții susțin că acest ciclu de expansiune și declin este determinat de aceste schimbări climatice, care vor fi marcate de secete mai lungi și mai severe, în timp ce milioane de oamni au primit ordin să reducă consumul de apă.

Ordin pentru reducerea consumului de apă

Un furnizor gigantic de apă a dat un ordin fără precedent pentru aproximativ șase milioane de oameni să nu mai folosească apa pentru uz extern, cum ar fi udarea gazonului, decât o dată pe săptămână, deoarece o secetă prelungită afectează statul după o altă iarnă uscată.

Consiliul de administrație al Metropolitan Water District (MWD) din California de Sud a declarat o situație de urgență pentru lipsa de apă și solicită anumitor orașe să implementeze o regulă pentru reducerea consumului începând de la 1 iunie, iar cine nu o respectă se va confrunta cu amenzi mari, informează Associated Press.

6 milioane de oameni au primit ordin să reducă consumul de apă. Seceta face ravagii în zonă
Schimbările climatice provoacă seceta.

Nu avem suficiente surse de apă în acest moment pentru a satisface cererea normală. Acesta este un apel fără precedent. Nu am mai făcut așa ceva până acum”, a declarat purtătorul de cuvânt al districtului, Rebecca Kimitch.

Scopul limitării consumului de apă

Restricțiile se aplică zonelor din Los Angeles, Ventura și San Bernardino care se bazează în cea mai mare parte pe apa de stat furnizată prin district, inclusiv în unele părți ale orașului Los Angeles. Zonele afectate sunt în principal urbane.

Scopul limitării utilizării apei pentru curțile cu iarbă, plante, precum și pentru spălarea mașinilor este de a economisi acum apă pentru vară, când consumul va crește, a excplicat Adel Hagekhalil, directorul general al Metropolitan Water District, din California de Sud.

Metropolitan Water District folosește apa din râul Colorado și de la State Water Project, un sistem vast de stocare și livrare, și deservește 26 de stații de apă, care furnizează pentru 19 milioane de oameni sau 40% din populația statului. În aceste condiții, State Water Project a estimat că va putea livra doar aproximativ 5% din necesar, pentru al doilea an consecutiv.

Primle trei luni ale anului, cele mai secetoase din istoria statului

Primele trei luni ale acestui an au fost cele mai uscate din istoria statului, în ceea ce privește precipitațiile și ninsorile, în timp ce anii 2020 și 2021 au adus cele mai puține precipitații și de aceea  lacul Oroville, principalul rezervor al State Water Project , a atins cel mai scăzut nivel anul trecut de când a fost umplut, în anii 1970.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a cerut oamenilor din întreaga țară să-și reducă consumul de apă cu 15%, dar până acum obiectivul nu a fost atins, iar mai multe districte au instituit măsuri de conservare a apei.

Vestul Statelor Unite se află în mijlocul unei secete severe la doar câțiva ani după ce cantitățile record de ploi și zăpadă au umplut rezervoarele la capacitate maximă. Un studiu realizat la începutul acestui an a constatat că această zonă de vest se afla în mijlocul unei megasecete, cea mai uscată din ultimii 1.200 de ani.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...