27 de morți în urma incendiului devastator de la un hotel din Cambodgia. 17 dintre aceștia erau turiști, iar 7 dintre victime nu au putut fi identificate

Elena Avramescu 02.01.2023, 11:11
27 de morți în urma incendiului devastator de la un hotel din Cambodgia. 17 dintre aceștia erau turiști, iar 7 dintre victime nu au putut fi identificate

În urmă cu patru zile a avut loc un incendiu devastator la un hotel-cazino de 17 etaje din Cambodgia, iar în această dimineață autoritățile au anunțat că au luat sfârșit căutările. Astfel că 27 de oameni și-au pierdut viața în mod tragic, printre care se aflau și 17 turiști, iar 7 dintre victime nu au putut fi identificate.

Incendiu cumplit într-un hotel din Cambodgia

În urma finalizării anchetei s-a stabilit că un număr de 27 de persoane au fost ucise în incendiul izbucnit miercuri noapte în complexul de 17 etaje Grand Diamond City Hotel şi Cazino din Poipet, a relatat Khmer Times, citând un purtător de cuvânt al agenţiei de protecţie împotriva dezastrelor. Desfășurarea de forțe pentru acest incendiu a fost una extrem de mare, astfel că stingerea incendiului a durat nu mai puțin de 39 de ore.

Ulterior s-a aflat că 17 dintre aceștia erau turişti din Thailanda, dar şi cetăţeni malaizieni, nepalezi şi chinezi.

Din cauza inhalării de fum sau din cauza rănilor suferite în momentul în care au sărit din clădirea în flăcări, foarte multe dintre victime au murit pe loc. În plus, peste 100 de persoane au fost rănite în incendiu, iar 7 cadavre nu au putut să fie identificate.

„Acum se investighează cine este responsabil”, a declarat guvernatorul provinciei Banteay Meachey, Oum Reatrey.

27 de morti in urma incendiului devastator de la un hotel din Cambodgia
Incendiu la un hotel din Cambodgia

Majoritatea morților și răniților erau thailandezi, iar unii erau indonezieni și filipinezi, iar mulți dintre răniți au fost duși la spitale din Thailanda pentru tratament.

Se pare că una dintre posibilele cauze ale incendiului ar fi un scurtcircuit, ținând cont că hotelul era decorat cu extrem de multe lumini pentru Crăciun şi Revelion, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor.

Pompierii ajunși la faa locului au avut nevoie de nu mai puțin de 39 de ore pentru a stinge incendiul, iar mai mult de 1.200 de salvatori din Cambodgia şi Thailanda au ajuns la locul incendiul, precum şi mai multe elicoptere.

Incendiul s-a extins și la o porțiune adiacentă, Poipet Resort Casino, potrivit martorilor.

„Clădirile au fost complet distruse de incendii”, a spus Sin Sambath, 42 de ani, un cambodgian ce se afla la fața locului.

Se pare că incendiul cazinoului din Cambodgia urmează alte două incendii mortale ce au avut loc în locurile de divertisment din Asia de Sud-Est în acest an. Astfel că în luna august, un incendiu la un club de noapte thailandez a ucis 26 de persoane, iar în luna septembrie, un incendiu la un bar de karaoke vietnamez a ucis 32 de persoane.

Guvernul cambodgian a ținut să lanseze un avertisment recent despre un risc crescut de incendii în timpul sezonului uscat, care ține din noiembrie până în aprilie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...