De ce nu este de acord Florin Cîțu cu impozitarea marilor averi. Mulţi români se vor înfuria

Beatrice Dumitru 11.11.2021, 07:59
De ce nu este de acord Florin Cîțu cu impozitarea marilor averi. Mulţi români se vor înfuria

După prima zi de negocieri oficiale pe programul de guvernare, PNL și PSD nu s-au pus de acord cu privire la anumite măsuri. Florin Cîțu nu agreează propunerea liderilor PSD referitoare la impozitarea marilor averi. Premierul interimar, a explicat de ce exclude orice mărire de taxe și impozite.

„Vrei iaht, plăteşti în plus”

Negocierile pentru formarea alianței dintre PNL și PSD includ și discuții pentru realizarea programului de guvernare. Social-democrații au pus condiții referitoare la pensii, alocații și salariul minim. Dar, au propus și măsuri pentru creșterea veniturilor statului. Potrivit lui Sorin Grindeanu, una dintre acestea ar fi taxarea marilor averi.

Și Marcel Ciolacu a spus că România trebuie să urmeze exemplul țărilor civilizate și cu o economie mai dezvoltată și să aplice măsura de taxare a marilor averi. El a subliniat că mai sunt doar patru state în Europa care au rămas la cota unică.

De ce nu este de acord Florin Cîțu cu impozitarea marilor averi. Mulţi români se vor înfuria
Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, negocieri pentru formarea noului guvern.

„Ne dorim să creștem salariul minim de la 1 ianuarie, să mărim pensia minimă de la 800 la 1000 de lei, să mărim cu 11% punctul de pensie iar alocațiile să fie conform legii. Pentru asta, am venit cu propuneri care vor fi discutate în perioada următoare pentru a crește veniturile statului

Vrei iaht, plăteşti în plus, vrei maşini de sute de mii de euro, plăteşti în plus”, a spus Sorin Grindeanu.

„În România, orice venit este deja impozitat”

Florin Cîțu a reacționat și a precizat că nu este de acord cu impozitarea marilor averi. El consideră că ar fi o penalizare suplimentară pentru cei care au muncit și au riscat prin investițiile făcute. În schimb, premierul interimar spune că agreează propunerea de creștere a pensiilor, alocațiilor și salariilor, dar cu condiția să fie făcute în contextul deficitului bugetar.

În România, orice venit este deja impozitat. Este vorba dacă vrem să penalizăm suplimentar pe cineva că a muncit și a acumulat active. Nu mi se pare normal acest lucru. Dacă e vorba de evaziune fiscală, bineînțeles că sunt de acord. Nu sunt de acord ca românii care muncesc, își asumă riscuri, investesc, au plătit impozite, să venim după să spunem să mai plătiți ceva că asta înseamnă justiție socială”, a declarat premierul interimar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...